Hoevelaken JO10-1 – Advendo ’57 JO10-1 …….

….. inhaalwedstrijd bekerstrijd

Waar alles wat gewoon leek  toch heel anders was, behalve dan het eindresultaat.

Deze keer dus helaas geen verslag van uw razende reporter, maar een kort en bondig resumé van zijn minstens net zo razendsnelle coassistente (maar dan wel zonder de benodigde voetbalachtergrond en/of kennis). Dit keer ‘gewoon’ een verslag van een trotse voetbalmoeder.

Door: Wilma Schreuder – Forée

U zult wellicht denken; waarom dan niet? Nou gewoon omdat vanavond alles anders ging dan gepland. Maar gelukkig beschikt het team over een zeer flexibel trainersduo en dito betrokken ouders.

Eigenlijk zou deze uitgestelde en overigens zeer belangrijke bekerwedstrijd (met als doel de eerste plek in de poule) afgelopen zaterdag ingehaald worden. Maar door een tekort aan spelertjes bij beide teams vanwege de herfstvakantie, was deze wedstrijd in goed overleg verplaatst naar maandagavond 23 oktober om 18.30 uur.  Dat leek toch allemaal heel makkelijk maar niets was minder waar.

Want:
–          Het hoofdveld bleek toch niet HET wedstrijdveld, want plotseling reed een Max Verstappen Copy Cat op een Redbull-maaimachine op het hoofdveld… Waardoor als een speer de eerder geplaatste doelen weer naar een ander veld verplaatst moesten worden.  Maar welk veld dan? Want overal werd getraind. Met enige hulp van andere teams kon dan toch het ‘lucky’ veld 2-A bemachtigd worden ;
–          Er was nog geen scheidsrechter, dus uw razende reporter nam deze wedstrijd dan maar het fluitje in de hand i.p.v. de pen en zijn notitieblok ;
–          Er waren geen blauw-witte tenues beschikbaar want Opa’s huis was dicht (en bleef helaas dicht). Gelukkig vonden Erwin en Annelize Buurman (ouders Luuk) neon gele hesjes in het ballenhok;
–          Met de naderende duisternis moesten Jeroen Morren & Jeffrey Forée naarstig op zoek naar de aan-knop voor de lichtmasten. Gelukkig werd die op tijd gevonden;
–          De kantine was dicht dus onze gasten konden niet verwelkomd worden met een warm kopje koffie/thee. Maar met inzet van Robert van Leijenhorst en Marijke Boekhorst (moeder Xavi) werd dit toch mogelijk gemaakt.

Bijna alles was dus alles behalve gewoon, behalve dan het eindresultaat. Want die was exact hetzelfde als de uitslag van de competitiewedstrijd tegen Advendo ’57 op 7 oktober j.l. “Gewoon” weer 7-3, met een fantastische eerste helft en een wat moeizamere tweede helft. Maar dit prachtige resultaat betekent dus automatisch de eerste plek in de poule én dus door naar de knock-out fase van de KNVB bekerwedstrijden. Een super mooie prestatie!

Ondanks alle hectiek voorafgaande aan het fluitsignaal lieten onze jonge helden en coach Jan Simon (trainer Raymond Buis kon er vanavond helaas niet bij aanwezig zijn) zich daardoor in ieder geval niet afleiden en kunnen ze opgaan voor de volgende bekerwedstrijd, welke gespeeld zal worden op 16 december.
Aanstaande zaterdag staat om 08.45 uur de interessante competitiewedstrijd tegen  de nummer 2 in de poule op het programma:  FC Horst JO10-1

Een goed begin van een mooie voetbalzaterdag!

Wedstrijdverloop: 1-0 Xavi Buis, 2-0 Luuk Buurman, 3-0 Stijn Simon, 4-0 Elijah Marais, 5-0 Merlijn Forée; Rust.
5-1 Advendo’57, 6-1 Jan Jelle Faber, 6-2 Advendo ‘57, 6-3 Advendo’57, 7-3 Tygo Morren