Hoevelaken JO10-1 overdondert Blauw Geel JO10-1: windkracht 8 in Ede

Na een mooie eerste overwinning op Sparta Nijkerk (5-2) in de hernieuwde competitie-indeling, toog het team deze ochtend richting Blauw-Geel te Ede. Echt prettige herinneringen heeft het team cq. aanhang niet aan deze (voetbal) tripjes overgehouden. Tot twee keer aan toe ging men met lege handen terug richting mooi Hoevelaken. Ik kan u alvast verklappen dat het deze 10e maart een meer dan prettige terugreis werd.

Door: Jeffrey Foree

De Technische Staf (lees: Jan Simon en Raymond Buis) had reeds in een eerder stadium geconstateerd, dat de conditie van de spelertjes na de winterstop nog wel een verdere ontwikkeling nodig heeft. Ondanks de mooie begin start tegen Sparta Nijkerk was het hen niet ontgaan, dat het omschakelen bij balverlies, de wil om duels te winnen (een klein stukje ‘gezonde agressie’) duidelijk te wensen overliet. Dat in de daaropvolgende trainingen hier ruimschoots aandacht aan is besteed, tja daar weet Blauw-Geel inmiddels alles van.

Het scoreverloop heeft uw reporter bewaard voor het slot van dit artikel, maar hij kan u vertellen dat er een Rood-Witte wervelstorm in de eerste helft heeft huis gehouden bij onze opponent. De trouwe supporters werden getrakteerd op een gala voorstelling die zijn weerga niet kent. De “verhoogde” trainingsintensiteit van onze Helden liet zijn sporen na op het grasveld. Inzet om van te smullen, de passie (met een hoofdletter P) om duels te winnen, het gemak waarmee medespelers werden gevonden, driehoekjes (een voetbalterminologie) met 100% afronding, het opkomen vanaf de flanken; werkelijk ALLES wat voetbal zo leuk en interessant maakt was kosteloos te bewonderen op veld 2C.

De euforie was zelfs waarneembaar bij beide coaches. Dat Jan Simon bij het derde doelpunt zijn collega trainer/coach met een vreugdekreet omhelsde zegt zoveel over de betrokkenheid en sfeer in de groep. Nadat de laatste rookwolken waren opgetrokken stond er een 1-6 ruststand op zowel de groepsapp, alsmede in mijn notitieblokje. Niets, maar dan ook werkelijk waar niets viel hier op af te dingen. Het team had zichzelf rijkelijk beloond door een stukje hoogstaand voetbal, gecombineerd met een tomeloze inzet, op de grasmat neer te zetten.

Dat in de tweede helft de meeste krachten uit de lichamen van de spelertjes waren verdwenen was dan ook niet meer dan logisch. De einduitslag van 3-8 zegt genoeg over de krachtsverhoudingen, maar nog meer over de progressie welke het team van de trotse coaches doormaakt.

Als voorlopige lijstaanvoerder (met een volle 100% score) is het team volgende week gastheer van de nummer 2, DTS ’35, eveneens uit Ede. Wanneer het team van SCH met dezelfde inzet én beleving deze, vroege, seizoenkraker tegemoet treedt, ja dan wacht ons allen nog wat moois. Vanaf 8.45 uur zal veld 2A het decor zijn van wellicht een opmaat naar……..tja zegt u het maar!

Uw Razende Reporter en Co wensen U alvast veel kijkplezier!

Scoreverloop: 0-1 Jan-Jelle Faber, 0-2 en 0-3 Elijah Marais, 0-4 E.D. vanuit een corner van Stijn Simon, 1-4 Blauw-Geel, 1-5 E.D. vanuit een corner van Jan-Jelle Faber, 1-6 Jan-Jelle Faber; 2-6 Blauw-Geel, 2-7 Xavi Buis, 2-8 Tygo Morren, 3-8 Blauw-G

Top