Hoevelaken JO10-1 – SDVB JO10-2: Kip, ik heb je: 11-1

Het voetbalweekend begon voor uw verslaggever al op vrijdagavond. Om 20.00 uur was daar de  aftrap in de bestuurskamer en vervolgens op het veld onder leiding van De Voetbalschool. Deze avond was georganiseerd voor de coördinatoren en trainers/coaches van de Hummels tot en met J011, evenals de VTZ jeugd.  Met als gezamenlijk doel : basisbeginselen, techniekverbetering, trainingsvormen afgestemd op de leeftijdscategorie en waar het allemaal om draait namelijk PLEZIER.

Door: Jeffrey Forée

Waarom beginnen met deze introductie vraagt u zich wellicht af? Al deze aspecten zijn namelijk ook van toepassing op het team waar wij – als ouder – zo trots op zijn : Onze JO10-1!

Dezelfde 9 spelers stonden, net als vorige week, weer op het wedstrijdformulier vermeld alleen was de opponent nu het team van SDV Barneveld JO10-2. Het team van scH was zich er van bewust dat hier wellicht iets te halen viel. Een stukje arrogantie wellicht, maar je kunt het ook zien als ‘gewoon overtuigd zijn van hun eigen kwaliteiten’. Want dat die er zijn hebben wij afgelopen zaterdag met onze eigen ogen mogen aanschouwen. Nadat er op de valreep nog een referee kon worden ingevlogen (dankzij Raymond en Marijke Buis), kon het duel toch nog op tijd beginnen.

Ik schrijf, jawel, de 25e seconde wanneer Jan-Jelle Faber (JJ voor voetbalintimi) de bal prachtig binnenschiet na een eveneens prachtige pass van Elijah Marais.

Wanneer 4 minuten later Merlijn Forée de bal koeltjes binnenschiet en  het net weet te vinden  gaat het publiek (dat in grote mate aanwezig is) er eens goed voor staan. Zitten is namelijk echt geen optie. Is dit het team dat vorige week nog………………..??? Een klein staaltje van “de rug rechten”, veerkracht tonen en uitgaan van je eigen bijzondere kwaliteiten werd het publiek gratis voorgeschoteld.

Dat in de 5e minuut de 2-1 werd genoteerd was het gevolg van een stukje nonchalance. Maar ook hier laat het team zien met een wekelijkse groei bezig te zijn: een tegenslag(je) als deze verwerken met het beste medicijn dat er is, namelijk met fraaie combinaties, om van te watertanden, de verdedigingsmuur omzeilen en doelpunten maken die de term SCHOONHEID meer dan verdienen. Een een-tweetje tussen Merlijn en Elijah wordt door laatstgenoemde beheerst afgemaakt (3-1), een perfect genomen corner van Stijn Simon verdwijnt rechtstreeks achter de verbouwereerde keeper (4-1) en een snel genomen vrije trap in de 27e minuut!! wordt door Xavi Buis mooi afgerond.  Zodat er een prettige 5-1 ruststand genoteerd mocht worden.

Ik kan me zo voorstellen dat de coaches Jan Simon en Raymond Buis een peptalk in de rust niet in hun woordenboek hadden meegenomen.  De tweede helft was koud begonnen of Stijn Simon liet zijn tweede treffer (6-1) aantekenen. Vloeiende combinaties volgden elkaar in hoog tempo op en een lust voor het oog was toch wel de 7-1, komend van de voet van Elijah Marais na een werkelijk prachtige 3-hoeks combinatie.

Een prachtig schot met veel gevoel van Xavi Buis vloog binnenkant paal binnen (8-1) en wederom een “1x raken uit het boekje aanval” werd door dezelfde Xavi mooi afgerond (9-1). Was de koek nu dan eindelijk op?

Ik kan u goed nieuws brengen: het doelpuntenfeestje ging nog even door. Uit een corner van Stijn Simon liet ons Goudhaantje de 10-1 aantekenen en JJ Faber mocht tekenen voor het slotakkoord. De inmiddels befaamde 3-hoeks combinatie werd met veel gevoel door zijn fluwelen linkervoet schitterend afgerond (11-1).

De einduitslag was met recht een (team)prestatie van formaat, want uiteraard stond de verdediging onder leiding van goalie Bram Ledegang weer als een huis.  Want ook hij toverde deze wedstrijd weer een paar prachtige reddingen uit zijn keepershoed.

De verdedigende muur met aanvoerder Luuk (Koe)Buurman, het fluwelen linker voetje van Tycho Morren en Sem ‘Antilope’ van der Linden zorgden ervoor dat de Barneveldse aanval vroegtijdig in de kiem werd gesmoord.

Zelfs de scout van, jawel, FC Utrecht was onder de indruk van het spel van onze jongens. Volgende week mag het team wederom als gastheer optreden. Advendo 57 zal dan, hopelijk, kennismaken met een team dat zijn supporters weer aangenaam zal verrassen.

De aanvangstijd van 8.45 uur blijft gehandhaafd, evenals wellicht hun “LUCKY” veld 2A.

Een sportieve groet van uw razende reporter.