Hoevelaken JO10-1 verliest in Bennekom …….

………… van drie tegenstanders.

Door:Jeffrey Forée

Op zich was er deze zaterdagochtend eigenlijk niet veel aan de hand. Sterker nog, al bij het betreden van het mooie sportpark in Bennekom kreeg het team heugelijk nieuws dat de wedstrijd tegen de plaatselijke trots zou worden gespeeld op de favoriete ondergrond van onze jongens (jawel, kunstgras). Was dit wellicht een vervroegde Sinterklaas surprise? Strijdkreten en blije gezichten bij het team en de complete Technische Staf. En dan waren ze nog niet eens in de kleedkamer en moest de wedstrijd nog gespeeld worden.

Dat de speelvelden gladder waren als normaal, vanwege de lichte tot matige vorst, tja daar had natuurlijk ook de tegenstander mee te maken. Dat Bennekom al vroeg (25 minuten voor aanvang) de warming-up inzette, was op zich al een teken aan de wand. De veldomstandigheden werden door hen optimaal van tevoren benut. Je kunt het ook slim én heel goed voorbereid noemen.

Vanaf fluitsignaal één bleek dat onze voetbalvrienden uit Bennekom toch ietwat beter met de kou én het gladdere veld overweg konden. Of kwam het doordat SCH bevangen was door genoemde omstandigheden? Kansen waren er voor Bennekom en kansjes waren er voor onze Helden. Genieten deed de trouwe aanhang van, het soms , snelle combinatievoetbal van het team. Maar het technisch vernuft wat SCH in zich heeft kwam, mede door de gladde ondergrond, er vandaag niet uit.

De drang naar voren was ruimschoots aanwezig, maar zeker in deze wedstrijd had het team zich tot kunst verheven om zeker lijkende doelgerichte acties om te zetten in het weer terugdraaien van de bal en zo de snelheid uit de aanval te halen.

Dat de ruststand met slechts een 1-0 achterstand in ging daar viel niks op af te dingen; Bennekom was nu eenmaal beter en slagvaardiger.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft, met dien verstande dat het team nu nog meer druk zette en Capitano Luuk Buurman zich meer in de voorste linie liet zien. Dat er daardoor voor de tegenstander achterin bij SCH meer ruimte ontstaat is een logisch gevolg van deze evenzo logische veldomzetting.

Er ontstond nog meer dreiging voor het Bennekomse doel, maar ook aan de andere kant deden zich soms hachelijke momenten voor. Een bal op de lat was vandaag het enige wapenfeit dat SCH ten deel viel. De 1-0 ruststand was tevens ook de,  overigens zeer terechte,  eindstand

Met deze eindstand werden de ‘muntjes’ gewisseld en kwam Bennekom op de voorlopige vierde plek in de competitie.

Volgende week zaterdag staat de strijd om de vijfde plek op het programma tegen vv Barneveld. Om 08.45 uur op Sportpark Kleinhoven.

U bent weer van harte welkom, net als Sint & Piet.

Met sportieve groet,

Uw Razende Reporter