Hoevelaken naar nacompetitie

Zelf je wedstrijd winnen en dan hopen op gunstige resultaten op de velden elders. Dat was voor sc Hoevelaken de laatste twee wedstrijddagen het scenario. Op de laatste twee wedstrijddagen pakte Hoevelaken tweemaal de hoofdprijs. Vorige week werd VIOS Vaassen gepasseerd op de ranglijst en afgelopen zaterdag deed Terschuurse Boys haar sportieve plicht, door de derde periodetitel te pakken. Als nummer drie op de ranglijst neemt sc Hoevelaken nu de titel over van kampioen Unicum, na zelf het tegen degradatie strijdende Otterlo aan de zegekar te hebben gebonden: 2-0. Hoevelaken gaat daarmee de nacompetitie in, te beginnen met een uitwedstrijd in en tegen Veenendaal, de derde periodewinnaar uit de derde klasse A. Het is op 2 juni direct ‘erop of eronder’. De winnaar van het duel gaat door naar de tweede ronde. Aanvang: 17.00 uur.


Hoevelaken bereikt de nacompetitie. Staand vlnr: Jeroen Venema (assistent scheidsrechter), Joeri van den Hoeven, Simon de Boer, Rudy Baalman, Herko Wilgenburg (elftalleider), Robin Elverding, Gijs Leebeek, Randy Gerritsen, Ewoud van de Brug, Ruud Kassenaar, Patrick Kloppenburg, Kjeld van den Heuvel (elftalleider), Henk van de Vuurst (technisch elftalleider), Harry Oussoren (hoofdtrainer). Voor vlnr: Jordy Zieltjes, Coen Bos, Sjoerd Kloppenburg, Jeffrey Huisman, Pascal de Jong, Jeffrey Duijst, Lex van Middelaar, Jeffrey van der Horst (verzorger). Op de voorgrond Christiaan Beudeker (pupil van de week).

Een vreugdedans kon er nauwelijks vanaf bij de spelers van Hoevelaken. Daarvoor waren de temperaturen te hoog en de geleverde inspanning te groot. Desalniettemin was er grote blijdschap binnen het Hoevelakens kamp, want in een wisselvallig seizoen viel men per week van de ene emotie in de andere. Op onverwachte overwinningen volgden dit seizoen nog onverwachtere nederlagen. Het was heen en weer schommelen op de ranglijst, maar uiteindelijk heeft Hoevelaken in de wacht gesleept, waar vooraf op was ingezet: het halen van de nacompetitie.

Foto boven en onder: Patrick Kloppenburg (9) zorgt voor gevaar in het strafschopgebied van Otterlo.

Otterlo, de te nemen hindernis in de laatste competitieronde, was een taaie prooi. De ploeg was naar Hoevelaken gekomen om zelf het vege lijf te redden (wat ondanks de nederlaag ook lukte) en verkocht daardoor de huid duur. Otterlo had een groot deel van de wedstrijd het initiatief, maar tot grote kansen leidde dat optische overwicht niet. Doelman Sjoerd Kloppenburg moest in het begin van de wedstrijd eenmaal gestrekt naar de hoek, maar kreeg verder voornamelijk eenvoudige ballen te verwerken. Omdat Hoevelaken ook niet echt van de tegenstander los kwam, ontstond er geen sprankelend duel. Toch waren het de gastheren die de score openden. In de 38e minuut was topscorer Rudy Baalman ter plekke, om de bal vanuit een door Randy Gerritsen genomen hoekschop in te koppen. De 1-0 voorsprong werd ook de ruststand.


Rudy Baalman, ergens onzichtbaar in het midden, zorgt met een kopbal voor de 1-0.

Via de app werd in de rust duidelijk, dat Terschuurse Boys een geruststellende 3-0 voorsprong had opgebouwd. Hoevelaken hoefde alleen zelf de voorsprong nog maar vast te houden. Gedurende de wedstrijd liep Barneveld in Terschuur echter steeds meer in op de thuisploeg en toen het aldaar inmiddels 3-3 was geworden, was de dreiging voor uitschakeling voor de nacompetitie voor Hoevelaken daar. Hoevelaken liet er zelf geen gras over groeien en kwam via Patrick Kloppenburg in de 62e minuut op 2-0. Een deel van de credits mocht daarvoor naar Lex van Middelaar, die opnieuw goed inviel en vanaf de rechterflank een puike pass afleverde.

Patrick Kloppenburg (9) en Lex van Middelaar (12) zorgen voor opluchting bij de 2-0.
Inmiddels waren in Terschuur ook de Boys weer wakker geworden en liepen ze na de 3-3 uit naar 6-3. Voor Hoevelaken kon het niet meer mis gaan, vooral ook, omdat het strijdlustige Otterlo in de hitte ook geen gat kon vinden in de Hoevelakense defensie.

Na afloop van de wedstrijd vonden weer de nodige plichtplegingen plaats. Rudy Baalman werd na afloop gekroond als topschutter met vijftien competitietreffers. De aanvaller, die na één seizoen weer terugkeert naar Achterveld, ontving daarvoor de Jan Weyn bokaal. Aanvoerder Pascal de Jong werd uitgeroepen tot speler van het jaar, gevolgd door Ewoud van de Brug en Rudy Baalman. Barend Bos mag zich een seizoen lang de supporter van het jaar noemen.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jeffrey Duijst, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Randy Gerritsen, Robin Elverding, Jordy Zieltjes, Jeffrey Huisman (76. Simon de Boer); Coen Bos (46. Lex van Middelaar), Rudy Baalman (51. Joeri van den Hoeven), Patrick Kloppenburg.

Scoreverloop: 38. Rudy Baalman; 62. Patrick Kloppenburg.

De Haen Man van de Wedstrijd: Pascal de Jong.

Aanvoerder Pascal de Jong werd uitgeroepen tot laatste Man van de Wedstrijd van het seizoen. Links pupil van de week Christian Beudeker.


Paul Kassenaar, die zichzelf in het rijtje speler, speelster en supporter van het jaar uitriep tot DJ van het jaar, zorgde voor de muziek tijdens de afterparty.


Bas van Vulpen, trouw aanhanger van de hoofdmacht, doet manmoedige pogingen om Rudy Baalman over te halen bij Hoevelaken te blijven. Een kansloze missie. “Volgend seizoen De Posthoorn uit. Daar doe je het voor!”


De hoog verdiende afterparty.


Pim van Duijn van DIVERZE, krijgt bloemen als dank voor een seizoen lang het programmaboekje drukken. Bloemen met een verhaal. Als leider van Hoevelaken JO17-3 had hij deze bos in de vroege middag al kunnen ontvangen, wanneer hij met zijn jongens kampioen was geworden. Hoevelaken JO17-3 speelde een rechtstreekse kampioenswedstrijd tegen Veensche Boys JO17-1G. Een gelijkspel volstond voor een kampioenschap, maar na een 2-1 voorsprong bij rust ging het kampioenschap uiteindelijk toch naar de buren: 2-4.


Daar sta je dan als ceremoniemanager, met de prijs in je hand voor de supporter van het jaar. Barend Bos werd geprezen voor het feit, dat hij wekelijks vanuit Zaandam alle wedstrijd van sc Hoevelaken bezoekt. Echter: Barend was al vertrokken. “We zullen zorgen, dat deze prijs persoonlijk aan hem wordt overhandigd”. Dat wordt dus een retourtje Zaandam.


Foto boven en onder: Rudy Baalman speelt slechts één seizoen bij sc Hoevelaken, maar valt wel dubbel in de prijzen. Met 15 competitietreffers vindt hij het vaakst het net van de tegenstander. Daarnaast eindigt hij als derde in de speler van het jaar verkiezing.


Ewoud van de Brug staat vaak op de lijstjes van de kiesgerechtigden. Ondanks het gemis van een aantal wedstrijden, vanwege twee opgelopen rode kaarten, eindigt hij op de tweede plaats.


Foto boven en onder: Aanvoerder Pascal de Jong wordt uitgeroepen tot speler van het jaar. Naast een trofee levert hem dat ook een weekend cabrio rijden op, aangeboden door Autobedrijf Schueler uit Nijkerk. 

Foto boven en onder: Hoofdsponsor Eigenhuis Keukens sponsort de Hoevelakense hoofdmacht met vijftig euro per wedstrijd punt, te besteden aan een trainingskamp. Namens Eigenhuis mag Victor Klukkert aan Pascal de Jong een cheque uitreiken van € 2350,=, met dank aan 47 wedstrijdpunten.

Ook bij de vrouwen, die zich middels een overwinning op De Meer rechtstreeks wisten te handhaven in de tweede klasse, werden de speelsters van het jaar in het zonnetje gezet. Shannon Giele-Esveldt (foto boven) won de “zilveren plak”, Lisa Bröckl (foto onder) werd uitgeroepen tot speelster van het jaar. Het leverde hen een mooi aandenken op van BySon, de sponsor van deze verkiezing.

Top