Hoevelaken niet verder dan de brilstand

Hoevelaken – Otterlo was in het afgelopen seizoen de afsluiter van de competitie en in die wedstrijd waren de gasten de ideale tegenstander voor Hoevelaken om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Zaterdag 6 oktober 2018 stond dit affiche al in de derde competitieronde op het programma en in die wedstrijd had Hoevelaken aanzienlijk minder in te brengen. Meer dan een doelpuntloos gelijkspel zat er niet in, zodat Hoevelaken na een verliespartij en een overwinning nu ook een gelijkspel achter haar naam heeft staan.

Al binnen een paar minuten verscheen namens Hoevelaken Michel van de Bunt oog in oog met de doelman van Otterlo. Een schuiver over de grond had de openingsscore kunnen betekenen, maar de bal ging hoog over de dwarsligger. Deze actie was het enige noemenswaardige aanvallende feit, dat vanuit Hoevelakens oogpunt in de eerste helft kan worden beschreven. Otterlo combineerde er in de eerste doorgang lustig op los, alsof het een twee man meer situatie had, al leidde dat veldoverwicht niet tot grote kansen. Slechts twee opmerkelijke feiten vonden er plaats: een opstootje tussen Randy Gerritsen en Otteloër Dion Koersbergen, die beiden rood hadden kunnen krijgen, maar dat door de arbiter van dienst (wiens dag het vandaag was: dag van de scheidsrechter) keurig met een pedagogisch praatje werd opgelost.

 

Scheidsrechter Klaassen, broer van Jan (?) houdt niet van poppenkast en spreekt beide rebellerende spelers pedagogisch toe.

Vlak voor rust werd echter diezelfde Dion Koersbergen voortijdig door zijn trainer naar de kant gehaald. Beiden waren volledig klaar met elkaar. De één vanwege de instelling van zijn speler, de ander vanwege het drie kwartier lang verbaal begeleiden van iedere bal die gespeeld werd en iedere stap die werd gezet.

Komende week wordt er op de trainingsavonden in Otterlo waarschijnlijk niet alleen getraind, maar ook gepraat.

In de tweede doorgang toonde Hoevelaken meer aanvallende initiatieven, waardoor het publiek er achter kwam, dat ook Otterlo een doelman had. Net als in de eerste helft was de eerste grote kans na een paar minuten voor Michel van de Bunt, maar opnieuw kwam het niet tot een succesvolle afronding. Sterker nog, de wedstrijd leek al aan haar einde toe, omdat scheidsrechter Klaassen (wiens moment het acht minuten na rust niet was) zich moest laten behandelen om zelf door te kunnen gaan. De gouden handjes van Hoevelaken-verzorger Jeffrey van der Horst (foto) hielpen de man weer op de been, zodat het duel doorgang kon vinden.

Na ruim een uur spelen werd aanvaller Edwin Duijst, die in de defensie op de plaats van zijn vertrokken broer Jeffrey begon, naar voren gehaald en dat bracht Hoevelaken meer aanvallende impulsen. De doelman van Otterlo, die na afloop van de wedstrijd de vouwen nog in zijn shirt en broek had, kreeg desondanks minder te doen dan Sjoerd Kloppenburg, zijn collega aan de overkant, die Hoevelaken met een paar goede reddingen op de been hield en tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen. Weliswaar hield hij, en Hoevelaken, voor de tweede keer op rij het doel schoon, maar reden voor euforie was dat op een mooie oktoberzaterdag nauwelijks.

Komende zaterdag kan Hoevelaken op de fiets. Dan moet er in de Amersfoortse wijk Nieuwland worden aangetreden tegen de gelijknamige Amersfoortse Boys SOVA Combinatie. Met twee overwinningen en een gelijkspel is asc Nieuwland iets beter gestart dan Hoevelaken, maar dat deze ‘derby’ een mooi affiche is, dat staat sowieso vast.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Edwin Duijst, Jordy Zieltjes (82. Simon de Boer), Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Randy Gerritsen, Robin Elverding, John Kok, Michel van de Bunt; Joeri van den Hoeven (88. Daniël Bezembinder), Patrick Kloppenburg (60. Quinten van Vliet).

John Kok is na een aantal seizoenen Hoevelaken 2 terug als breker op het middenveld.

De Haen Man van de Wedstrijd: Sjoerd Kloppenburg.

Sjoerd Kloppenburg hield Hoevelaken met een aantal reddingen in de wedstrijd en mag daarom op de foto, samen met de pupil van de week, Tygo Morren.

Top