Hoevelaken op waarde geklopt door Otterlo

Zaterdag 24 februari 2018 knokten Irene Schouten en Koen Verweij zich naar de bronzen medaille op de Olympische Spelen. Samen met Jan Baas, Moos en Pino, luisterde ik onderweg in de auto uitgebreid naar het radioverslag van Erben Wennemars. We reden via de prachtige route over de Goudse Berg, in Lunteren, naar het lommerrijke Otterlo en hadden alle tijd om de mooie Hoge Veluwe te bewonderen. Eerst natuurlijk verkeerd naar het oude sportcomplex de Dries, maar uiteindelijk bereikten we het nieuwe sportpark Kastanjebos.

Op waarde geklopt, vonden Irene en Koen. Dit vonden wij ook van Hoevelaken op deze koude zaterdagmiddag. Hoopvol waren we naar Otterlo afgereisd, maar uiteindelijk bleek het een wedstrijd die we maar snel willen vergeten. Op de geblesseerde Joost van den Heuvel na was Hoevelaken compleet. Het begon de wedstrijd met verzorgd spel en dit leidde tot enkele speldenprikjes. Een schuiver van Coen Bos en een kopbal van Joeri van den Hoeven werden echter moeiteloos gekeerd door de betrouwbare keeper van Otterlo.
Hierna werd het spel van onze mannen slordig en lieten ze Otterlo het initiatief. Dit leidde in de 17e minuut tot het eerste doelpunt van de thuisploeg. Sjoerd Kloppenburg kon de eerste inzet van Robin Koning nog keren, maar vervolgens schoot de spits, tussen de benen van aanvoerder Pascal de Jong door, alsnog raak. Sjoerd Kloppenburg redde onze ploeg in de wedstrijd overigens wel een keer of zes.

In de rust koos trainer Harry Oussoren er voor om 1 op 1 te gaan spelen en wisselde verdediger Simon de Boer voor Randy Gerritsen. Korte tijd later werd ook aanvaller Patrick Koppenburg in stelling gebracht. Het leidde echter niet tot verzorgder voetbal. Eigenlijk kreeg Hoevelaken in de hele verdere wedstrijd nog maar één kans en dit was een schot van invaller Randy Gerritsen. Het was toen al 2-0. Een foutieve pass op het middenveld van Rudy Baalman luidde de contra-attaque in en Alvin Broekhuizen maakte met een mooi afstandsschot 2-0 voor Otterlo.

In de blessuretijd veroorzaakte verdediger Ewoud van de Brug nog een strafschop en Daan de Rooij scoorde vanaf de stip 3-0. Scheidsrechter van Koolwijk spaarde onze nummer 4 en gaf hem gelukkig niet zijn tweede gele kaart. Dan waren de druiven helemaal zuur geweest. Otterlo won verdiend en werd na afloop door alle supporters uit Hoevelaken gecomplimenteerd met hun prachtige multifunctionele clubgebouw met dito uitzicht op het hoofdveld.
Hoevelaken heeft verzuimd om te profiteren van het puntenverlies van Terschuur (verlies tegen Barneveld) en het niet spelen van Batavia ’90 (afgelast). VIOS staat nu een puntje boven ons, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Koploper Unicum loopt een puntje uit na het gelijke spel in Stroe. Volgende week zaterdag wacht de wedstrijd in Hulshorst. Weer een prachtige route, maar hopelijk met een betere wedstrijd van Hoevelaken. Of gaan we schaatsen? De winter is nog niet voorbij.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jeffrey Duijst; Simon de Boer (46’ Randy Gerritsen); Ewoud van de Brug; Pascal de Jong; Jeffrey Huisman; Rudy Baalman; Michel van de Bunt; Lex van Middelaar (72’ Robin Elverding); Joeri van den Hoeven; Coen Bos (54’ Patrick Kloppenburg).

Scoreverloop: 17. 1-0 Robin Koning; 78. 2-0 Alvin Broekhuizen; 93. 3-0 Daan de Rooij