Hoevelaken opnieuw ten onder tegen Teuge

Het is zaterdag 3 februari 2018, wanneer de spelersbus van Teuge op de snelweg in een file terecht komt ten gevolge van een ernstig verkeersongeluk. Het bereiken van Kleinhoven is die dag onmogelijk en hoewel sc Hoevelaken en Teuge eigenlijk al zijn overeengekomen, dat de wedstrijd een week later in Hoevelaken kan plaatsvinden besluit de bond toch anders. Precies een kwartaal later vindt de ontmoeting alsnog plaats, maar voor Hoevelaken niet met het gewenste resultaat. Na drie overwininningen volgt er geen vier op een rij. Voor de tweede maal dit seizoen gaat de volle buit naar de tegenstander.

Net als in Teuge kan de wedstrijd worden bekeken onder een warm zonnetje. Na twee onderlinge confrontaties kan de voorzichtige conclusie worden getrokken, dat Teuge daarmee beter kan omgaan dan Hoevelaken. Na een achterstand binnen een minuut verliest Hoevelaken in Teuge ondanks aanvallende pogingen met 1-2. Op Kleinhoven is het scoreverloop anders, maar blijven de gastheren opnieuw met lege handen achter: 1-3.

De aanval is troef, de eerste dertig minuten, met een eerste kans voor Joeri van den Hoeven.

Hoevelaken start goed aan de wedstrijd en speelt een sterk eerste half uur. Dat leidt al na achttien minuten tot de openingstreffer van Rudy Baalman. Aan de treffer gaat een afstandsschot vooraf van Michel van de Bunt, waarop de doelman van Teuge slechts half kan ingrijpen. Rudy Baalman is er als de kippen bij om de bal te onderscheppen, de doelman te passeren en zijn tiende competitietreffer te laten optekenen.

Rudy Baalman (10) wordt gefeliciteerd met zijn tiende competitietreffer.

Hoevelaken gaat daarna aanvallend goed door, maar de mogelijkheden kunnen niet worden omgezet in grote kansen. Vervolgens komt Teuge vanuit het niets op gelijke hoogte. Vanaf de linkerkant kan één der Teugenaren het hele veld oversteken naar rechts, om de bal vervolgens kinderlijk eenvoudig tegendraads van doelman Sjoerd Kloppenburg binnen te schuiven. Vanaf dat moment is Hoevelaken de kluts kwijt en komt het niet meer goed. Teuge is feller in de duels, weet bijna alle tweestrijden te winnen op inzet, met hier en daar een beetje geluk, wint vrijwel iedere tweede bal en gaat in balbezit beter met de bal om dan Hoevelaken. De 1-2 vijf minuten na de thee is het logische gevolg van de veldverhoudingen en wanneer Teuge tien minuten later na een vlotte combinatie de Hoevelakense verdediging aan flarden speelt (1-3) is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Met veel inzet doet Hoevelaken manmoedige pogingen om gevaar te stichten, maar hoewel de ploeg van Harry Oussoren zowel over de linker- als over de rechterflank een aantal keren goed kan doorkomen, is de voortzetting onvoldoende of zijn er te weinig spelers bereikbaar. Kortom, Hoevelaken laat de kans om de derde plaats over te nemen van VIOS Vaassen liggen en moet volgende week in Vaassen nogmaals stevig aan de bak, om derde te kunnen worden in de eindrangschikking. Die plaats kan recht geven op een plaats in de nacompetitie en dat is nog altijd een doelstelling voor de Hoevelakense hoofdmacht.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jeffrey Duijst (65. Ruud Kassenaar), Ewoud van de Brug, Pascal de Jong, Jeffrey Huisman; Robin Elverding, Joost van den Heuvel, Michel van de Bunt; Rudy Baalman, Joeri van den Hoeven, Coen Bos (46. Patrick Kloppenburg).

De Haen Man van de Wedstrijd: Ewoud van de Brug

Ewoud van de Brug (met links pupil van de week Jurre Hooijer), speelde misschien wel zijn minste wedstrijd van het seizoen, maar werd desondanks uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Daarmee is eigenlijk het verhaal over de wedstrijd tegen Teuge wel verteld.