Hoevelaken opnieuw ten onder tegen Zwart-Wit

Net als in de vorige voetbaljaargang heeft sc Hoevelaken ook deze competitie (nog) geen punt kunnen pakken tegen Zwart-Wit ’63. Na een 1-1 stand bij rust bleven de punten uiteindelijk in Harderwijk.

Joeri van den Hoeven (14) wordt geknuffeld na zijn gelijkmaker, het resultaat van een aanvallend Hoevelakens kwartiertje.

Je hebt in een competitie soms dermate hartverwarmende wedstrijden, dat je eigenlijk beide manschappen de overwinning gunt. De wedstrijd tussen Zwart-Wit en Hoevelaken was daarvan echter het tegenovergestelde. De 23 acteurs, inclusief de scheidsrechter, lukte het maar niet om de kou te doen vergeten en het hart te verwarmen. Beide teams, die combinerend nauwelijks uit de verf kwamen en die misverstanden aaneen regen, verdienden eigenlijk niet meer dan een puntje voor de moeite. Maar omdat Zwart-Wit in de achtste minuut met het hoofd succesvol was uit een hoekschop, Joeri van den Hoeven vlak voor rust in twee instanties een mooie Hoevelakense aanval afrondde en de gastheren na bijna een kwartier in de tweede helft opnieuw met het hoofd een voorzet van rechts benutten, kwam er uiteindelijk toch een ongelijke stand op het bord. De punten bleven in Harderwijk, waarmee Hoevelaken na één week weer zakt uit de top drie en afdaalt naar de laatste plaats in het linker rijtje.


Komende zaterdag speelt Hoevelaken op Kleinhoven de derby tegen Terschuurse Boys. Hoewel dat duel officieel een competitiewedstrijd betreft, staat deze tweestrijd toch op zich: de eer om (volgens de Boys) de overtreffende trap van een derby te winnen. Wil Hoevelaken echter niet verder wegzakken dan zal het deze titanenstrijd, die toch voor de Derde Klasse B meetelt, succesvol over de streep moeten trekken.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jeffrey Duijst, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong, Jeffrey Huisman; Randy Gerritsen, Joost van den Heuvel, Michel van de Bunt; Lex van Middelaar, Ruud Kassenaar (68. Rudy Baalman), Joeri van den Hoeven.

Scoreverloop: 8. Wart-Wit 1-0, 43. Joeri van den Hoeven 1-1; 58. Zwart-Wit 2-1.

Jeffrey Huisman was tegen Zwart-Wit de linksback van dienst.

 

Morren is niet het juiste woord, maar de Hoevelakense volgelingen gingen verre van tevreden naar huis.

Top