Hoevelaken royaal langs Barneveld

Wie na de eerste twee nederlagen van sc Hoevelaken zou hebben verklaard dat de Hoevelakense hoofdmacht drie wedstrijden later als derde op de ranglijst zou prijken, zou waarschijnlijk voor gek zijn verklaard. De waarheid is echter wel, dat Hoevelaken drie wedstrijden tegen relatief mindere tegenstanders in winst heeft weten om te zetten en inmiddels in de top drie is binnen gedrongen. De ploeg van Harry Oussoren lijkt daarmee verder dan vorig seizoen, toen op belangrijke momenten van degradatiekandidaten werd verloren. Nu werden de wedstrijden wel over de streep getrokken en lijkt Hoevelaken er florissant voor te staan. “Voor ons begint de competitie nu echt”, zei technisch elftalleider Henk van de Vuurst na afloop. “De komende weken krijgen we de echt serieuze tegenstanders en zal moeten blijken waar we staan”.

Jeffrey Duijst speelde een sterke wedstrijd en is als rechtsback een betrouwbare kracht.

De eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Hoevelaken en Barneveld deden pijn aan de ogen. Op het veel te hoge gras van het Hoevelakense hoofdveld begonnen beide ploegen slecht aan de wedstrijd, waarbij het minst slechte voetbal door de bezoekers werd gespeeld. Echter, de gasten hadden na deze openingsfase al direct het kruit voor de rest van de wedstrijd verschoten en zo was het Hoevelaken, dat het initiatief kon overnemen en tot aanvaardbare aanvallen kon komen. Na enkele kansen leidde dat overwicht na een half uur in een treffer van Michel van de Bunt. Vanuit een verre inworp van Ruud Kassenaar, het Hoevelakense alternatief voor de hoekschop, kon Michel van de Bunt zijn hoofd tegen de bal zetten, die tot verbijstering van iedereen in de bovenhoek verdween. Hoevelaken kwam terecht op voorsprong en nam die ook mee naar de thee.

Belaagd door zijn tegenstander weet Michel van de Bunt de bal vanuit de verre inworp van Ruud Kassenaar desondanks op zijn hoofd te krijgen. Hoewel de situatie kansloos lijkt verdwijnt de bal desalniettemin in de verre bovenhoek.

Het doelpuntenspektakel volgende tussen de 59e en 67e minuut, te beginnen met een strafschop van Ruud Kassenaar, nadat Joeri van den Hoeven binnen de beruchte lijnen was neergehaald: 2-0.

Het scorebord staat nog op 1-0, maar dat zal het niet lang blijven. Ruud Kassenaar bewijst met zijn rake trap maar weer eens de ‘koning van de dode spelmomenten’ te zijn.

Nog geen minuut later reageerde Michel van de Bunt op verdedigend geklungel tussen de doelman van Barneveld en één der Barneveldse verdedigers. De gewezen aanvoerder was als een duveltje uit een doosje ter plekke, om de te kort gespeelde terugspeelbal langs de verbouwereerde doelman te punteren: 3-0. Vanuit een hoekschop kreeg Barneveld de eretreffer aangereikt (3-1), nog geen twee minuten later poeierde Joost van den Heuvel vanuit een Hoevelakense hoekschop van Randy Gerritsen de bal tegen de touwen: 4-1. Op driekwart van de wedstrijd stond daarmee de eindstand al op het bord, maar die had aanzienlijk hoger kunnen uitvallen wanneer er door de Hoevelakense voorwaartsen beter met de kansen was omgesprongen.

Michel van de Bunt (11) ziet zijn derde – en Hoevelakens vijfde treffer de mist in gaan door een goede redding van de Barneveldse doelman.

Ook voor Joeri van den Hoeven (14) blijkt het maken van de 5-1 een te grote opgave.

Zaterdag reist Hoevelaken naar Harderwijk, om het op te nemen tegen Zwart-Wit ‘63, de vroegere kelners. Hoevelaken heeft tegen deze ploeg iets goed te maken, want in de vorige voetbaljaargang gingen beide duels tegen Zwart-Wit verloren.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jeffrey Duijst (79. Dion Metz), Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Randy Gerritsen, Rudy Baalman (46. Joost van den Heuvel), Michel van de Bunt, Jeffrey Huisman; Lex van Middelaar (70. Daniël Bezembinder), Ruud Kassenaar, Joeri van den Hoeven.

Scoreverloop: 32. Michel van de Bunt 1-0; 59. Ruud Kassenaar 2-0 (str.sch.), 60. Michel van de Bunt 3-0, 65. Barneveld 3-1, 67. Joost van den Heuvel 4-1.

De Haen Man van de Wedstrijd: Michel van de Bunt

Michel van de Bunt is de derde “Man van de Wedstrijd” van het lopende seizoen en mag met ‘Pupil van de Week’, Yens van de Bor, op de foto.