Hoevelaken soeverein langs SDS ‘55

In het minimale aantal van vier benodigde wedstrijden is het Hoevelaken in 2019 gelukt om het behaalde puntenaantal van voor de winterstop te verdubbelen. Waar Hoevelaken in december 2018 met twaalf punten één van de degradatieplaatsen bezette, daar staat het nu keurig in het linker rijtje met uitzicht naar boven.

De punten 22, 23 en 24 behaalde Hoevelaken zaterdag tegen SDS ’55. De club uit Wekerom was de vierde ploeg op rij, die aan de Hoevelakense dadendrang moest geloven. Na drie keer een 2-1 zege maakte Hoevelaken ditmaal alle drie de treffers zelf en liet SDS zich in dat rijtje als meest gewillig naar de slachtbank dragen.

Via Coen Bos, goed op dreef tegen SDS, kwam Hoevelaken al na 13 minuten op 1-0, toen de behendige aanvaller uit de draai Hoevelaken op 1-0 schoot. Beter is om te beschrijven, dat Hoevelaken pas na 13 minuten op 1-0 kwam, want in de eerste tien minuten kreeg Hoevelaken een aantal opgelegde kansen, om nog vroeger de score te openen.

Feestje rond Coen Bos, die Hoevelaken al vroeg in de wedstrijd op 1-0 brengt.

Gezien het spelbeeld werd al snel duidelijk, dat een vierde billenknijpende 2-1 vandaag niet tot het scenario behoorde. Via Patrick Kloppenburg, Coen Bos en vooral Edwin Duijst stoomde Hoevelaken met grote regelmaat langs de flanken op om gevaar te stichten voor het Wekeromse doel. Het duurde echter tot de 32e minuut, voordat Edwin Duijst een keer doeltreffend zijn hoofd tegen de bal kon zetten.

Na de pauze was de wedstrijd minder onderhoudend, vooral toen Joeri van den Hoeven vanaf de stafschopstip voor 3-0 had gezorgd. De invaller voor Patrick Kloppenburg schoot de bal onberispelijk vanaf elf meter in de touwen, nadat Coen Bos onreglementair tegen het natuurgras was gewerkt.


Aanloop, schot, zien dat het goed komt, goal! Zo eenvoudig lijkt het: 3-0.

Met Daniel Bezembinder voor John Kok ondernam Hoevelaken meer pogingen om aan het doelsaldo te werken. Zelfs de centrale verdedigers Ewoud van de Brug en JO19-1 speler Siem Kooistra (foto), vorige week verdienstelijk debuterend en tegen SDS vanwege succes geprolongeerd in de hoofdmacht, waren met enige regelmaat aan het front te vinden. Ondanks alle aanvallende werkzaamheden bleef de teller op drie staan en boekte Hoevelaken tegen SDS hetzelfde resultaat als voorgaand seizoen, al was toen deze eindstand al bij de rust bereikt.

Na vier succesvolle duels heeft Hoevelaken twee weken rust. Op 9 maart gaat het competitieprogramma verder en treedt Hoevelaken in Apeldoorn aan tegen AGOVV.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jordi Vonder, Ewoud van de Brug, Siem Kooistra, Pascal de Jong; Edwin Duijst, Robin Elverding, Ludo Horst, John Kok (72. Daniel Bezembinder); Coen Bos, Patrick Kloppenburg (28. Joeri van den Hoeven).

Scoreverloop: 13. Coen Bos 1-0, 32. Edwin Duijst 2-0; 60. Joeri van den Hoeven 3-0.

De Haen Man van de Wedstrijd: Edwin Duijst.

Edwin Duijst wordt uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Rechts Luke la Gordt Dillie, Pupil van de Week van JO11-1. Voor Edwin en Luke is het een mooi samenzijn. Edwin is trainer en leider van Hoevelaken JO11-1 en daarmee bijna automatisch de favoriete speler van Luke bij sc Hoevelaken.

Top