Hoevelaken trekt resultaten oefenwedstrijden door in de beker

Een qua resultaten foutloze voorbereiding heeft voor de hoofdmacht van sc Hoevelaken een vervolg gekregen in Nijmegen. Maar liefst zeven meegereisde supporters zagen al na zes minuten Pascal de Jong het eerste officiële doelpunt maken in dit nieuwe seizoen. De treffer was het resultaat van mooi combinatievoetbal in het eerst kwart van de wedstrijd, waarin de spelers van Hoevelaken elkaar in hoog tempo goed wisten te vinden en UNI VV volledig onder de voet werd gelopen. Een tweede treffer kon dan ook niet uitblijven en tien minuten na de openingstreffer wist ook Aslan Gümüs het net te vinden.
Na deze treffer nam het flitsende spel van Hoevelaken af en kwamen de Nijmeegse gastheren wat meer in de wedstrijd. Dat leidde tot wat meer activiteit op de Hoevelakense speelhelft, alsmede een pegel op de lat boven doelman Gijs Leebeek. Aan de andere kant kreeg Hoevelaken een paar opgelegde kansen op de 0-3, maar tot een derde treffer kwam het voor de rust niet.

Hoofdtrainer Harry Oussoren gebruikt een blessurebehandeling voor het geven van aanwijzingen.

In de tweede doorgang leek de wedstrijd, mede door de warmte, een beetje dood te bloeden. Totdat Hoevelaken in het laatste kwart profiteerde van het gebrek aan brandstof bij de tegenstander. Roan van de Pol wist na een doorbraak Arslan Gümüs te bedienen, die alleen zijn voet nog maar tegen de bal hoefde te zetten. Korte tijd later tekende dezelfde schutter voor zijn derde treffer na een prachte solo binnen het strafschopgebied en een wippertje over de doelman. Het slotakkoord was voor Joost van de Heuvel, die na een afgemeten voorzet zijn hoofd tegen de bal plaatste en voor de 0-5 eindstand zorgde.

Felicitaties voor Arslan Gümüs (16) voor zijn tweede van de drie treffers.

Opstelling: Gijs Leebeek; Bas Hengeveld (46. Hedwynn ten Brink), Joost van den Heuvel, Olaf de Rijk, Pascal de Jong; Ludo Horst (75. Jesse van der Meer), Robin Elverding (42. Siem Kooistra), Joeri van den Hoeven; Edwin Duijst, Arslan Gümüs, Patrick Kloppenburg (40. Roan van de Pol).

Scoreverloop: 7. Pascal de Jong 0-1, 17. Arslan Gümüs 0-2: 34. en 38. Arslan Gümüs 0-3 en 0-4, 41. Joost van den Heuvel 0-5.

Zo zag men de wedstrijd in Nijmegen:

De eerste wedstrijd van Uni VV eindigde in een fiasco. Tegen een beter Hoevelaken verloor het team van Maarten Cornelissen met 0-5 (ruststand 0-2). Drie treffers vielen uit een standaardsituatie. Zelf had Uni VV soms ook echt wel kansjes, zo raakte Sem Gasperz mooi de lat met een afstandsschot en schoot Job Coenen bijna raak na een mooie aanval. In de slotfase sloeg de vermoeidheid toe en maakte Hoevelaken er nog maar liefst 3 bij.

Een lesje effectiviteit, en Hoevelaken heeft verdiend gewonnen, dat hoor je deze reporter niet ontkennen. Uni moet ervan leren en het resultaat niet te serieus opvatten. Gelukkig is dat iets wat wij goed kunnen, dingen niet al te serieus nemen.