Hoevelaken verdiend langs Stroe

Bas Huurdeman, Pupil van de Week, lijkt er klaar voor om de ‘score te openen’ tegen Stroe.

Hoevelaken heeft weer aansluiting bij de teams die willen meedoen om het kampioenschap en/of promotie. Deels op eigen kracht door het goed gestarte Stroe met 4-2 aan de kant te zetten. Deels met behulp van Otterlo, Terschuurse Boys en tegenstander Stroe, die dure punten lieten liggen. Kortom, na twee mindere wedstrijden en twee tegenvallende resultaten doet de Hoevelakense hoofdmacht weer helemaal mee.

Zonder anderen tekort te willen doen was de terugkeer van de voetenvlugge aanvaller Coen Bos van grote waarde. De kleine vleugelaanvaller verkeert in grootse vorm, schoot zichzelf in vier wedstrijden naar de hoogste positie op de topscorerslijst en werd vervolgens ineens geveld door een blinde darmontsteking. Balend moest hij de wedstrijden tegen Zwart-Wit en Terschuurse Boys aan zich voorbij laten gaan, maar tegen Stroe was hij bij drie van de vier doelpunten betrokken. Bij de eerste en derde Hoevelakense treffers was hij de perfecte aangever, bij de tweede treffer was hij verantwoordelijk voor de strafschop die Hoevelaken kreeg. Alleen via een overtreding kon hij tot staan worden gebracht.

Aanloop ……
…… binnenkantje links …….

Hoofdtrainer Harry Oussoren zei het voor de wedstrijd nog: “Resultaat halen is mooi, maar we willen wel proberen om dat voetballend te doen”. Blijkbaar had hij zijn instructies goed weten er over te brengen en waren er tegen Stroe geen i’s over na het zetten van de puntjes. Hoevelaken combineerde beter dan in de voorgaande wedstrijden, kreeg op die wijze al binnen een minuut een grote kans en niet veel later was het combinerend opnieuw bijna raak. Hoe frustrerend is het dan, wanneer de tegenstander na een kwartier spelen vanuit het niets op voorsprong komt. Klungelig balverlies op het middenveld was de aanleiding tot de openingsgoal van Stroe. Vervolgens kon één voorwaartse tussen twee verkeerde opgestelde Hoevelakense verdedigers ineens zijn weg richting doel vinden en eenvoudig de bal binnen punteren.

Robin Elverding

Met nog vijf kwartier te gaan ging Hoevelaken niet bij de pakken neerzitten. Hoevelaken bleef voetballen waar mogelijk, had niet veel moeite met de lange ballen van Stroe en ging rond het tweede kwartier ‘erop en erover’, om in wielertermen te spreken. Tweemaal was Coen Bos belangrijk. In de 27e minuut dribbelde hij er lustig op los, om oog te hebben voor Daniel Bezembinder, die onberispelijk inschoot. Vijf minuten later werd zijn dribbel binnen de ‘beruchte’ lijnen onreglementair onderbroken en kon Joeri van den Hoeven vanaf elf meter laten zien dat hij de Teun Koopmeiners van sc Hoevelaken is. Met zijn rake schuiver zorgde hij voor de –verdiende- 2-1 ruststand.

…… keeper naar de verkeerde hoek ……
…… en hoppa, 2-1 ……
Met vervolgens de felicitaties.

Na de rust liet Olaf de Rijk zien dat hij niet alleen met passjes kan strooien, maar ook het net kan laten bollen. Na zes minuten de andere kant op spelen bracht hij de stand op 3-1 en promoveerde hij een aangespeelde bal van Coen Bos tot een assist. Een kwartier voor tijd beloonde hij de werklust van aanvoerder Pascal de Jong door op de goede plaats te staan. Fabian Bezembinder was de eerste keus om voor Hoevelakens vierde treffer te tekenen, maar toen dat niet lukte was Olaf de Rijk paraat voor de rebound.

Hoevelaken is op de terugweg naar de eigen helft na de 3-1 van Olaf de Rijk (midden). Later zorgt dezelfde schutter ook nog voor de 4-2.

Tussen beide treffers van de kleine spelverdeler wist Stroe nog iets terug te doen. Waar het wachten was op het uitlopen van Hoevelaken, daar was Stroe ter plaatse om voor de tweede keer ‘vanuit het niets’ doeltreffend te zijn: 3-2. Gelukkig voor Hoevelaken kwam via Olaf de Rijk de marge weer snel op twee treffers, want de laatste negen officiële minuten en de zeven in de extra tijd moest Hoevelaken met tien man verder. Ewoud van de Brug, altijd een rots in de branding, moest met een enkelblessure van het veld terwijl de wissels al vroeg in de tweede helft waren gebruikt. Ondanks de numerieke minderheid kwam Hoevelaken niet meer in de problemen, want onder leiding van Jordy Neeft stond de verdediging goed georganiseerd. Verder is Gijs Leebeek een doelman die zich niet gek laat maken en zo had Hoevelaken in het lekkere najaarszonnetje een uitstekende dag.

Komende zaterdag mag Hoevelaken de polder in, waar Zeewolde mag proberen het combinatievoetbal van Hoevelaken te ontregelen. De komende gastheren van sc Hoevelaken hebben geen geweldige competitiestart, maar wisten wel koploper Otterlo op 1-1 te houden in hun meest recente wedstrijd. Kortom, weer een interessante affiche.

Opstelling: Gijs Leebeek; Joost van den Heuvel, Ewoud van de Brug, Jordy Neeft, Pascal de Jong; Sven van den Akker (59. Jeffrey Huisman), Robin Elverding, Olaf de Rijk; Daniel Bezembinder (79. Patrick Kloppenburg), Joeri van den Hoeven (63. Fabian Bezembinder), Coen Bos.

Na Sven van den Akker is Jordy Neeft de tweede nieuwkomer bij sc Hoevelaken die wordt uitgeroepen tot ‘Man van de Wedstrijd’. Rechts Bas Huurdeman, Pupil van de Week.

De Haen Man van de Wedstrijd: Jordy Neeft.

“Wanneer je de verdediging goed neerzet, dan kunnen de aanvallers beter functioneren”. Daarmee is de verkiezing van Jordy Neeft als ‘Man van de Wedstrijd’ snel verklaard.

Top