Hoevelaken verliest in en van Nieuwland

De klok staat op ruim achttien minuten spelen, wanneer Hoevelaken in de wedstrijd tegen Nieuwland vanuit een hoekschop op een 1-0 achterstand komt. De treffer komt niet uit de lucht vallen, want voorafgaande aan deze treffer mag Nieuwland al de nodige hoekschoppen nemen, waarbij de bal gevaarlijk voor het doel draait. Met kunst en vliegwerk kan steeds een treffer worden voorkomen.

De klok staat op ruim twintig minuten, wanneer de doelman van Nieuwland voor het eerst de bal mag aanraken en zodoende ook in het spel betrokken wordt.

Genoemde spelmomenten geven de verhoudingen aan tussen gastheer asc Nieuwland en gast sc Hoevelaken in de eerste doorgang. Hoevelaken wordt van het kastje van de muur gestuurd door een technisch vaardiger Nieuwland, dat ook in de duels feller is en voor het doel slagvaardiger. Na de treffer van Nieuwland krijgt Hoevelaken weliswaar een paar kleine kansjes, maar de inzetten zijn te zwak om de doelman van Nieuwland te verontrusten. Aan de andere kant straffen de Amersfoortse voorwaartsen persoonlijke fouten van Hoevelaken wel af en zo staat een schier onoverbrugbare ruststand van 3-0 op het bord.

Met Simon de Boer voor Jordy Zieltjes in het hart van de defensie begint Hoevelaken beter aan de tweede doorgang. Met het windje nu in de rug komt Hoevelaken verder van het eigen doel af. De splijtende passes van Simon de Boer zorgen voor meer aanvallend gevaar en zo wordt het eenrichtingsverkeer van de eerste helft na de rust toch nog omgezet in iets, dat op een wedstrijd lijkt. In de 63e minuut leidt dat tot een goede Hoevelakense aanval, waarin Patrick Kloppenburg zijn directe tegenstander uitspeelt en de bal met zijn ‘zwakke’ been in de verre winkelhaak draait: 3-1.


Hoevelaken komt in de tweede helft vaker daar, waar het in de eerste helft een gebiedsverbod lijkt te hebben: in het strafschopgebied van de tegenstander.

Hoevelaken ruikt dat er meer in zit, vooral ook, omdat Nieuwland niet meer brengt wat het in de eerste doorgang wel kon brengen. Via Joeri van den Hoeven wordt het bijna 3-2, maar het onder controle brengen van de bal kost, met twee man in de nek, net even te veel tijd. Kort daarna scoort Randy Gerritsen wel, maar de treffer wordt geannuleerd vanwege een lichte duwfout. De laatste grote kans is voor opnieuw Patrick Kloppenburg, maar zijn gelobde bal komt via de lat weer terug het veld in. Een minuut later dreigt het 4-1 te worden wanneer Sjoerd Kloppenburg wordt omspeeld, maar een duo Hoevelakense verdedigers weet de bal voor de lijn te redden en te verwerken tot een hoekschop.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Quinten van Vliet, Jordy Zieltjes (46. Simon de Boer), Ewoud van de Brug, Pascal de Jong; Randy Gerritsen (78. Daniël Bezembinder), John Kok (35. Robin Elverding), Michel van de Bunt; Edwin Duijst, Joeri van den Hoeven, Patrick Kloppenburg.

Doelpunten Nieuwland: 19e, 24e en 45e minuut.

Doelpunt Hoevelaken: 63. Patrick Kloppenburg

Top