Hoevelaken verslaat Stroe tijdens kansenfestival, maar drukt slechts één keer af

“Zou die oude voetbalwet opgeld doen”, vroeg ik mijn oude schaats-en fietsmaatje Martien van de Pol? Er waren nog zo’n tien minuten te spelen en Hoevelaken leidde met 1-0 tegen Stroe. Die stand reflecteerde geenszins de kansenverhouding op het veld. Ik heb de zogenaamde “honderd procent kansen” maar niet geteld. Hoevelaken had Stroe kunnen verpletteren. In de 93e minuut, scheidsrechter Wendel de Wit liet er uiteindelijk bijna 100 spelen, maakte Stroe dan ook de gelijkmaker. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wél. Grensrechter Jeroen Venema vlagde, onverstoorbaar, voor buitenspel. De scheidsrechter honoreerde zijn oordeel en heel Hoevelaken haalde opgelucht adem.
Al vroeg in de eerste helft kreeg Hoevelaken kansen, met name ook door wat nerveus keepen van de doelman van Stroe. Rudy Baalman en Michel van de Bunt konden net niet profiteren. In de 30e minuut maakt Ruud Kassenaar van een ingooi een halve hoekschop en maakte de eerder genoemde Michel van de Bunt op schitterende wijze de 1-0. Misschien niet zo mooi als de omhaal van Ronaldo uit tegen Juventus, maar ook deze omhaal mocht er zijn. Boven in de touwen. Michel redde Hoevelaken vijf minuten later door een bal van de lijn te halen na een directe vrije trap voor Stroe, genomen door Roy Kruse. In de 40e minuut redde doelman Sjoerd Kloppenburg fraai op een inzet van Jasper Groeneveld. 1-0 met de rust.
In het tweede bedrijf kreeg Hoevelaken kans op kans. Er was een enorme scrimmage in drie fasen, waarbij zowel de ingevallen Coen Bos, alsmede Ruud Kassenaar en Rudy Baalman de bal niet achter keeper Tom de Groot van Stroe konden deponeren. Rudy Baalman baalde na afloop ook heel eerlijk over al zijn gemiste kansen, waaronder die in de 92e minuut (alleen voor de keeper).
Al met al was Hoevelaken de meer dan terechte winnaar van deze streekderby en loopt het twee punten in op VIOS Vaassen, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Teuge, en drie punten op Batavia ’90, dat met 4-3 verloor van Unicum. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Unicum. Daar heeft Hoevelaken nog een appeltje mee te schillen. Uit in Lelystad werd door Hoevelaken, met name in het tweede bedrijf, uitstekend gespeeld en werd een goal van Rudy Baalman in veler ogen onterecht afgekeurd. Dit gevoegd bij een discutabel gegeven strafschop (benut door Cees Toet) geeft Hoevelaken voldoende energie om Unicum tegemoet te treden.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg, Jeffrey Duijst, Ewoud van de Brug, Jordy Zieltjes, Pascal de Jong, Robin Elverding, Rudy Baalman, Michel van de Bunt, Joeri van den Hoeven (70. Coen Bos/ 96. Patrick Kloppenburg), Ruud Kassenaar (78. Jeffrey Huisman), Randy Gerritsen.

Score: 30. Michel van de Bunt 1-0

Man of the Match: Robin Elverding (hij heeft met zijn constante vorm een mooie basisplaats afgedwongen). Foto (samen met pupil van de week Cas Roozenboom) van Léon Breuers.