JO10-1 boekt ruime overwinning tegen DTS’35 …..

….. maar één met een gitzwarte rand!!

Vlaggen op Sportpark Kleinhoven die, terecht, halfstok hangen en teams die voor aanvang van hun wedstrijd een minuut stilte in acht nemen. Een trieste aanblik van deze zaterdagochtend na een al evenzo trieste week.

Door Jeffrey Forée

Het nieuws dat ‘Opa’ Teus zo onverwacht is overleden raakt velen diep binnen de club. Ik heb hem mogen kennen als één van de drijvende krachten bij ‘Opa’s Huis’. Zijn vriendelijke uitstraling, zijn stralende lach, zijn tomeloze inzet en zoveel spelers die hij op ontelbare zaterdagen en op doordeweekse evenementen blij maakte bij ‘zijn cluppie’.

Namens het team wensen wij zijn gezin, zijn familie en vele voetbalvrienden binnen de club veel sterkte bij dit grote verlies!

Natuurlijk werd er ook gevoetbald en uiteraard moet dan de spreekwoordelijke knop “gewoon” weer om. Dat de JO10-1 met een ‘Houdini’-achtige act bezig is, dat zult u als trouwe lezer natuurlijk niet zijn ontgaan.

De laatste twee wedstrijden hebben een 100% score opgeleverd en het team vecht om een vaste plek in de subtop. Om de definitieve aansluiting te verkrijgen, daarvoor moest dan wel (even)  DTS’35 JO10-2 aan de zegekar worden gebonden.

Natuurlijk was daar weer even de gewenning aan het eigen kunstgrasveld (na twee weken achtereen van het groene gras te hebben genoten) en niet te vergeten de minuut stilte voor het fluitsignaal, die een enorme indruk maakte op onze jonge helden.

Als coaches kun je alles nog zo goed voorbereiden, maar als het team dan even letterlijk en figuurlijk uit het veld geslagen is….tja, dan kun je zomaar binnen één minuut op een 0-1 achterstand worden gebracht.

En zo geschiedde, na 35 seconden verdween de bal vanuit een corner rechtstreeks in het doel achter de compleet verraste Bram Ledegang. Dat de 0-2 uitbleef moge een wonder heten; de eerste 10 minuten waren overduidelijk voor onze voetbalvrienden uit Ede.

Had het team van SCH dan helemaal niets in te brengen zult u zich afvragen? Oh jawel hoor;  vanaf minuut 11 welteverstaan. Na een aanval op rechts belandde de bal bij Merlijn Forée en zijn schot belandde via de keeper in het……nee nét NIET. Goudhaantje Xavi Buis hielp de bal, door hem dan toch écht tegen het net aan te drukken.

De 1-1 betekende een opmaat voor een waar doelpuntenfestijn, die bij een ruststand van 4-1 uitmondde in een uiteindelijke 13-1 overwinning. Waarbij het ene doelpunt nog mooier was dan het andere doelpunt. Zoals bijvoorbeeld de prachtige vrije trap genomen door Stijn ‘het kanon’ Simon. Een heerlijk doelpunt na een sublieme actie op links door Tygo  ‘fluwelen voetje’ Morren waarbij hij de hele linker flank van Ede het bos in stuurde. De hattrick van Elijah ‘Hairbun Bale’ Marais of de twee prachtige goals van Jan-Jelle ‘JJ’ Faber.

Maar DE absolute wereldgoal van deze wedstrijd kwam echt op naam van el Capitano Luuk (Koe) Buurman; een prachtig strak afstandsschot waarbij de bal, alsof hij ‘in vertraging’ door de lucht zweefde, uiteindelijk in het net achter de verbouwereerde goalie terecht kwam.

Natuurlijk is daar de blijheid met het behaalde resultaat en de voorlopige plek vier in de poule. Een prestatie van formaat én een compliment voor coaches en spelers. Stappen worden gemaakt en het team krijgt steeds meer “smoel”. Ook in de beker doet het team nog volop mee en reikhalzend wordt uitgekeken naar wie er uit de koker tevoorschijn wordt getoverd voor de knock-out wedstrijd op 16 december a.s.

Volgende week zaterdag wacht eerst de confrontatie met de gedeelde nummer vier, Bennekom uit het gelijknamige…..inderdaad.

Uw verslaggever mag dan even zijn, spreekwoordelijke, fluit voor deze wedstrijd aan de wilgen hangen en hopelijk optimaal genieten van een mooi vervolg van dit talentvolle team.

Groet van uw Razende Reporter

Scoreverloop: 0-1 DTS ’35, 1-1 Xavi Buis, 2-1 Stijn Simon, 3-1 Luuk Buurman, 4-1 Elijah Marais; 5-1 Jan-Jelle Faber, 6-1 Luuk Buurman (de wereldgoal), 7-1 Tygo Morren, 8-1 Hand van (God) tegenstander, 9-1 Jan-Jelle Faber, 10-1 Sem van der Linden, 11-1 en 12-1 Elijah Marais, 13-1 Xavi Buis.

Alsof het een risicowedstrijd betreft werkt Jeffrey Forée de wedstrijd af in het outfit van de Dienst Justitiële Instellingen.