JO10-1 laat twee gezichten zien tegen Blauw-Geel

Een prachtige zaterdagochtend, het zo geliefde wedstrijdveld 2A, horden toeschouwers in zomerse kledij én een aantal spelertjes van het team met de disco-moves nog in hun benen (vrijdagavond was er een kinderdisco-feestje van Groep 6 Blokhuus in buurthuis De Blitz, dit even ter info).

Ingestuurd door: Jeffrey Forée

Waterzak met extra bidons waren nodig na de prikkeldisco van vrijdag.

Blauw-Geel uit Ede werd door het team verwelkomd, maar een traktatie zat er voor hen vandaag overduidelijk niet in. Al rap bleek aan het begin van de wedstrijd dat het team van SCH verre van uitgedanst was. Uw Reporter mocht vandaag deze wedstrijd begeleiden en ik kan u zeggen beste lezers, hij had moeite om niet mee te juichen bij de werkelijke prachtige acties en dito doelpunten waar ook de neutrale toeschouwer mee werd verwend.

Een prachtige voorzet op rechts van Stijn Simon (al vaak geroemd om zijn fenomenale traptechniek) werd werkelijk waar schitterend ingekopt door Elijah Marais. De stopwatch gaf nog geen twee minuten aan en het leek erop dat hier een klein feestje aanstaande was (of dat het discofeestje van gisteren werd voortgezet).

Dat uit een corner van Stijn Simon hetzelfde kapsel van Elijah wederom het eindstation was; het moest niet gekker worden. 2-0 binnen vijf minuten en met doelpunten waar het Technische Duo (Jan Simon en Raymond Buis) elkaar wellicht even in de armen knepen. Nee, dit was geen droom, maar pure werkelijkheid!

Wat een droomstart van een team dat keer op keer zichzelf (en hun zo meelevende grootse aanhang) positief doet verrassen. Fris, frivool en aanvallend voetbal, negen uitblinkers die zoveel plezier uitstralen; onderdeel uitmaken van dit team is met recht een FEEST.

Even rust voor Sem en Tygo.

De ruststand van 6-0 was een logisch gevolg van het uitstekende, maar zeker ook energie vretende schouwspel wat de eerste 25 minuten door het team werd voorgeschoteld. Blauw-Geel werd dan weliswaar ”getrakteerd” op een waar doelpuntenfestijn, maar ook voor hen is genoeg soms ook ECHT genoeg!

Herboren kwam het team uit Ede de denkbeeldige kleedkamer uit, om te trachten deze wedstrijd nog enigszins een blauw-gele kleur te geven.

Dat de 2e helft in 3-3 eindigde zegt eigenlijk ook veel over het spel van onze Helden in de 2e helft. Het hoge tempo, de constante druk naar voren, het direct vastzetten bij de opbouw van de tegenstander; dit kun je uiteraard geen 50 minuten volhouden. De slag was (gelukkig) al in de eerste helft beslist door een team wat nog 3 ECHTE finales te wachten staat.

Vooralsnog wacht de JO10-1, het Technische Koppel én hun fervente aanhang, de welverdiende meivakantie. De koppies weer leegmaken en daarna weer opladen voor de Final Count Down. Bennekom en, de nummers 2 en 3 (DTS, beiden in de slipstream van de Rood-Witte Caravaan op twee punten achterstand), zijn  de allerlaatste te nemen hordes. Spanning ten top in deze mooie poule, waar het venijn wellicht in de staart zal zitten.

Een sportieve groet en mooie dagen voor u allen gewenst, namens Uw Razende reporter, Video-editor & voetbaltovenaar Merlijn.

Wedstrijdverloop: 1-0 en 2-0 Elijah Marais, 3-0 Jan Jelle Faber, 4-0 Xavi Buis, 5-0 Elijah Marais, 6-0 Stijn Simon; 6-1 Blauw Geel, 7-1 Jan Jelle Faber, 8-2 en 8-3 Blauw Geel, 9-3 Xavi Buis.

Filmpje: