JO10-1 maakt uitsmijters van Barneveldse eieren

AJETO!!!

Wat een pracht begin van deze mooie zaterdagochtend trouwe lezers! Eindelijk werden wij weer beloond met een prettig voorjaarszonnetje, overvolle voetbalvelden en de vele enthousiaste vrijwilligers die al vroeg op Kleinhoven waren te bewonderen. Kortom, het was weer een klein feestje.

Door: Jeffrey Forée

Als Reporter van de JO10-1 lag voor mij de focus uiteraard op veld 3B, alwaar het team van de coaches Jan Simon en Raymond Buis wederom een ‘’finale wedstrijd” mocht spelen. Dat het team van VVB (vorige week nog verslagen met 2-7) nu Hoevelaken mocht aandoen, was in meerdere opzichten prettig.

Allereerst was daar de terugkomst van de vermiste inspeelbal, welke een week eerder stiekem in Barneveld was verstopt.  Bedankt begeleiding van VVB JO10-1; dit wordt erg op prijs gesteld! Prettig was ook dat het team van SCH hun, rijkelijk gevulde, voetbalarsenaal weer eens in vertrouwde omgeving tentoon kon spreiden.

Natuurlijk was, voorafgaand, een licht optimisme te bespeuren. Logisch ook, wanneer je pur sec naar de uitslag van vorige week kijkt. Echter, enige vorm van arrogantie is dit team vreemd en het Technische Duo van SCH JO10-1 weet hier dan ook  uitstekend mee om te gaan. De koppies van de jongens stonden weer op ‘’fris’’ en de gretigheid viel tijdens de warming-up al waar te nemen.

Het beginsignaal van de uitstekend fluitende referee (D. Boekhout) galmde nog door het rustieke Hoevelaken na, of de eerste bal lag al in het Barneveldse netje. Capitano Luuk Buurman rondde een prachtige individuele actie af met een ziedend schot; de ban was gebroken. De 2-0 volgde in hetzelfde rappe tempo (Elijah Marais) en ja die 3-0 (Xavi Buis) ging welhaast in de slipstream mee.

Dat deze overweldigende start het team van VVB niet meer te boven kwam, tja daar hoef je niet echt een voetbalkenner voor te zijn. Na een ruststand van 6-0 werd de wedstrijd afgesloten met een klinkende 14-1 overwinning.

Drie kostbare punten kunnen weer worden bijgeschreven op de jacht naar…..?? De vele supporters werden weer getrakteerd op een heerlijk begin van deze mooie zaterdagochtend, waar de JO10-1 liet zien dat  spelplezier en goed voetbal toch echt samen kunnen gaan en er doelpunten bij zaten met een goud omlijst randje (lees: Tygo Morren en Merlijn Forée).

Het was voor ons als trouwe toeschouwer weer genieten in Optima Forma! Zaterdag wacht in (Sparta) Nijkerk echter weer een nieuwe, spannende, uitdaging. Wederom een finale wedstrijd die “gewoon” gewonnen moet worden. Een stukje gezonde druk bij spelers en coaches zal zeker aanwezig zijn. Hoe leuk kan voetbal toch zijn! (Zie filmpje).

Wat een geweldig team is de JO10-1 toch met Bram Ledegang, Luuk Buurman, Stijn Simon, Tygo Morren, Sem van der Linden, Jan-Jelle Faber, Xavi Buis, Elijah Marais en Merlijn Forée.

Een sportieve én bovenal trotse groet van uw Razende Reporter & Co.

De rest van het scoreverloop kunt u zelf nalezen op onze  ‘groepsapp’!