JO10-1: slechte generale, sprankelende finale???

De kop van dit artikel behoeft verder geen betoog. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen DTS JO10-1 uit Ede was er één met een zwart omlijst randje. Niet alleen voor wat betreft de uitslag, maar meer nog door de vervelende “last minute” blessure van onze steunpilaar tussen de latten, Bram Ledegang.

Door Jeffrey Forée

Dat een meivakantie heerlijke momenten kent om naar uit te kijken (voor kinderen en ouders) dat staat als een paal boven water. Dat het wekelijkse voetbalritme (training/wedstrijden) er tussendoor schiet, dat staat ook als….etc. Dat de JO10-1 een zeer goed voetballend team heeft wordt wekelijks bewezen. Dat ‘leunen’ op alleen goed voetbal niet genoeg is om een wedstrijd over de streep te trekken, daar werd afgelopen zaterdag een mooi (onbewust) voorbeeld van gegeven.

Vrijdag 11 mei om 11.44 uur verscheen op de JO10-1 groepsapp een bericht waar werkelijk niemand vrolijk van werd.  Bram Ledegang had een smak gemaakt met zijn fiets met als vervelend resultaat; topje van zijn grote teen en nagel van zijn tweede teen eraf. Erg sneu en triest voor onze betrouwbare sluitpost! Met dit, verre van leuke, nieuws moet er dan geschakeld worden door de coaches; één doelman (of wellicht twee) is toch wel een must. Maar waar haal je die zo snel vandaan, wetende dat de transfermarkt al ruimschoots gesloten is.

Dat er ook door de ouders mee geschakeld werd geeft de enorme betrokkenheid van dit mooie team wel aan. De oplossing werd (na veel heen en weer ge-app)  uiteindelijk heel dichtbij gevonden. Elijah Marais en Merlijn Forée waren bereid om ieder één helft te gaan keepen. Maar om nu te spreken van een ideale situatie voor het team? Dat gaat uw razende reporter nu net even te ver!

Terug naar alinea 2; dat de JO10-1 van scH koploper is in hun poule, dat komt natuurlijk niet aanwaaien. Het team speelt verzorgd en aantrekkelijk voetbal, creëert veel doelkansen (en benut deze ook met grote regelmaat), een gezonde portie agressie en inzet komen daar nog eens bovenop. Laat het team deze twee laatste onderdelen nu ergens in de meivakantie vergeten zijn mee te nemen naar Ede. Dan wordt een wedstrijd tegen het team van DTS, dat deze eigenschappen wel met zich meedroeg, zeg maar een ‘dingetje’.

Dat de uiteindelijke uitslag 9-2 werd in het voordeel van DTS was uiteraard voor een ieder met een Rood-Witte voorkeur zeer teleurstellend. Maar de wijze waarop kwam voor een ieder als een verrassing. Het spreekt voor zich – refererend aan de uitslag – dat er vandaag maar één team voor de winst ging; onze Blauw-Witte vrienden uit Ede.

De stille herinnering

KAMPIOENSWEDSTRIJD SCH JO10-1 VERSUS BENNEKOM JO10-2 OP ZATERDAG 19 MEI 8.45 UUR TE SPORTPARK KLEINHOVEN!!!!!!!!!!!!!

Ja u leest het goed trouwe lezers/supporters. Door de resultaten van afgelopen zaterdag is Bennekom JO10-2 het team van scH tot op twee punten genaderd (én het team uit Bennekom heeft nog een wedstrijd in te halen). HOEZO EEN ULTIEM EN ZINDEREND EINDSLOT??? Alleen winst volstaat voor de ‘PLATTE KAR’. Welke schrijver heeft dit bloedstollende scenario bedacht?

Het spreekwoordelijke kwartje kan aanstaande zaterdag in deze laatste competitiewedstrijd tegen de medekoploper dus twee kanten op vallen. Het kan zo maar een Gouden Zaterdag worden, of een Zwarte Zaterdag.  Zouden onze jonge helden deze “druk” aankunnen?

Om maar in Songfestival sferen te blijven “Everybody has got an Outlaw in’em” !! Dus jongens, volg het advies van Waylon op en laat deze strijdlustige en zelfverzekerde ‘outlaw’ aanstaande zaterdag voor 2×25 minuten los en ga ervoor!

Uw Razende Reporter verstuurt u via deze ongebruikelijke weg alvast de uitnodigingen voor dit Razend Spannende Slotfestijn! Kom ook uw clubhelden aanschouwen en toejuichen op weg naar……………

Tja, wie zal het zeggen?!?!?

Sportieve groet van uw Reporter & Co