JO10-1 speelt vandaag niet voor Sinterklaas

U zult het in deze drukke dagen bijna niet geloven
Maar de Sint was op deze zaterdag aanwezig op mooi Kleinhoven
Natuurlijk is de Sint hun grote held
Maar eerst wachtte daar vv Barneveld
De wedstrijd met als inzet plaats vijf
Dit duel had dus echt veel om het lijf
Over publieke belangstelling viel niet te klagen
Waar halen die ouders elke week die energie toch vandaan zult U zich afvragen?
Bij het aanschouwen van dit team zult U begrijpen waarom
Ook al was het vandaag -3 en stonden de tenen krom
Het plezier en enthousiasme straalt er vanaf
De Sint is dat niet ontgaan, evenals zijn gehele staf
Het wedstrijdverslag zoals U leest kent vandaag een ander begin
Maar Uw razende reporter en Co doen dat geenszins met tegenzin
U allen een mooie pakjesavond is wat ik u wens
De Sint mag trots zijn met zoveel fans!!

Door: Jeffrey Forée, razende reporter, scheidsrechter en huisdichter van JO10-1

Zoals de KOP al doet vermoeden werd dit een mooi begin van de ochtend op speelveld 2B. Doordrongen van de belangen van dit duel begon de JO10-1 voortvarend en met de hun welbekende passie aan dit toch wel beladen duel. Uw  reporter, die vandaag weer de fluit mocht hanteren, moest zich beheersen om de OOOOEEEESSSS en AAAHHHSSS onder controle te houden bij het zien van een stukje prachtig schouwspel. Kansen werden in rap tempo aaneengeregen, echter nog niet ten volle benut. Dat dit een kwestie van tijd zou zijn, tja, dat wisten wij als (inmiddels) echte voetbalkenners wel. De beloning in de vorm van doelpunten zat er gewoon aan te komen, en zo geschiedde. Een geblokt schot van Luuk Buurman werd, door wie anders dan Xavi (Goudhaantje) Buis, tot het eerste doelpunt gekroond.
Nog niet uitgejuicht van deze terechte voorsprong, stond nummer 2 er alweer bij gekalkt. Een pracht genomen corner van Stijn Simon werd in een kluwen van spelers door Merlijn Forée prachtig binnengekopt. Het spelplezier en de evenzo enthousiast meelevende coaches; het is een feestje om naar te kijken.
Deed vv Barneveld ook nog mee? Een volmondig JA is wat ik u kan melden. Het team herbergt een aantal meer dan uitstekende voetballers, maar de dadendrang van ons team was vandaag Optima Forma! De 2-1 viel vrij onverwacht, maar een spoortje van onrust was bij onze jongens en Technische Leiding niet te bespeuren.
Deze stand stond maar kort op het score bord, omdat Elijah Marais, na een pracht pass van Jan-Jelle Faber, de 3-1 maakte.
Nog nagenietend kwam daar de veerkracht van onze Geel-Blauwe vrienden uit Barneveld om de hoek kijken. Een kleine terugval van SCH werd optimaal benut en de rust werd met 3-2 ingegaan.

Het fluitsignaal voor de start van de 2e helft galmde in de kou en de mist nog na en de 3-3 was een feit. De JO10-1 kon dus gewoon weer van vooraf aan beginnen en dat deden ze met verve!! Het team is gegroeid en tegenslagen worden omgezet in daden. Koppies niet naar beneden, maar omhoog.
In no-time zorgden Xavi Buis en Merlijn Foree voor een meer dan terechte 5-3 voorsprong; het verzet was uiteindelijk gebroken bij vv Barneveld.  Elijah Marais zorgde  er met twee doelpunten voor dat de 7-3 eindstand in de boeken kon.
Ondanks de koude weersomstandigheden werden de supporters getrakteerd op een warm (voetbal) feestje van een team dat uitstekend presteert in de Hoofdklasse en zichzelf heeft beloond met een plaats bij de laatste 16 in het bekertoernooi.

Zaterdag 9 december wordt deze helft van de competitie afgesloten met een bezoek aan Blauw-Geel uit Ede, waar met winst er grote kans op de nummer 4 in de eindstand van de najaarscompetitie is. Een mooie inleg dus! Vervolgens staat op 16 december de bekerwedstrijd tegen Sparta Nijkerk JO10-2 op het programma. Genoeg entertainment voor onze jongens nog in het vooruitzicht. En voor u ook (over feestjes gesproken). Veel plezier op 5 December!

Een sportieve groet van uw Razende reporter en Co.