JO10-1: WE VATTEN DE KOE BIJ DE HORENS, …..

….. OM VERVOLGENS DIEZELFDE KOE EEN HAAS TE LATEN VANGEN .

Beste lezers, het betreft inderdaad gewoon een wedstrijdverslag zoals u wekelijks gewend bent van onze helden. De kop van dit verslag geeft eigenlijk weer hoe de wedstrijd van de JO10-1 tegen de leeftijdsgenoten van Advendo ’57 JO10-1 zich ontspon.

Door: Jeffrey Forée

Als ik u vertel dat er tussen de tweede en de zevende minuut vier doelpunten vielen te noteren voor de Rood –Witte combinatie (voor deze wedstrijd overigens gehuld in een blauw-wit tenue, vanwege dezelfde clubkleuren van onze voetbalvrienden uit Ederveen) dan zou je welhaast kunnen spreken van een zeer ontspannen, achterover leunende, vermakelijke zaterdagochtend.

Dat doelpunten nummer één en vier van Elijah Marais en Sem van der Linden om in te lijsten waren, wil ik u zeker niet onthouden maar vanaf de tiende minuut diende, hoe toepasselijk, de nummer 10 van Advendo zich aan. Deze speler, zo bleek, was een ware plaaggeest voor de  complete verdediging.

Bij die eerder genoemde 4-0 voorsprong liet het getalenteerde team van scH toch ook meteen hun ontwikkelpunten zien. Posities werden losgelaten, te makkelijk liet men zich in de luren leggen door de tegenstander, de drang naar voren was bij een ieder groot. Dat de 4-1 dan ook viel uit een welhaast vrije doorgang voor de eerder genoemde nummer 10, was dan ook geen toeval.

Advendo had de geest te pakken en zorgde voor een heuse kanteling van de wedstrijd. Voor het verstrijken van de eerste helft wisten onze jongens gelukkig nog tweemaal het net te vinden, zodat er een riante 6-1 ruststand genoteerd kon worden.

De spreekwoordelijke koe (die overigens vanaf de kant toekeek) werd zeker de eerste tien minuten bij de horens gevat. Hoe anders zou het de tweede helft vergaan. Met de wind in de rug kwam onze Rood-Wit-‘’Blauwe” combinatie voortvarend uit de startblokken. De 7-1 werd al vrij rap in het notitieblokje genoteerd. Echter daarna was het Advendo dat indruk maakte en liet zien hoe een koe inderdaad een haas zou kunnen vangen.

Dat er in het vervolg slechts twee tegendoelpunten vielen te noteren heeft ook te maken met onze betrouwbare sluitpost Bram Ledegang.  De 7-3 overwinning was meer dan verdiend, maar het moet gezegd, Advendo ’57 is een niet te onderschatten tegenstander. Ik zeg u dit, daar onze jongens hun laatste uitgestelde bekerwedstrijd in hun poule tegen ditzelfde team mogen spelen. Het betreft hier ook weer een thuiswedstrijd en winst tegen medekoploper Advendo’57 is noodzakelijk voor een vervolg van de Cup met de grote oren.

Volgende week staat de uit(dagende)wedstrijd tegen SDV Barneveld JO10-1 op het programma, één van de drie koplopers in deze uitermate interessante poule.

Uw verslaggever en zijn gezin zullen er niet bij zijn vanwege (herfst)vakantie. Maar volgen de wedstrijd uiteraard wel via de live-stream-app van de JO10-1

Tot over 3 weken!

Wedstrijdverloop: 1-0 en 2-0 Elijah Marais, 3-0 Merlijn Forée, 4-0 Sem van der Linden, 4-1 Advendo ’57, 5-1 Xavi Buis, 6-1 Stijn Simon; 7-1 Xavi Buis, 7-2 en 7-3 Advendo ‘75