JO11-1 : Even visitekaartje afgeven in Ederveen.

Een prachtige zaterdagochtend, hunkerende spelertjes (en ouders) naar die groene grasmat, een team dat zich duidelijk geroerd heeft op de transfermarkt, een ervaren coaches/trainersduo die hun (voetbal)sporen al ruimschoots verdiend hebben; Wij stellen aan u voor de SCH JO11-1!

Door: Jeffrey Forée

Traditiegetrouw begint de start van het nieuwe seizoen met het spelen van bekerwedstrijden, zo ook voor onze jonge helden. Mooie “verkapte” oefenwedstrijden als opmaat naar het echte werk wordt weleens gezegd. Ik kan u zeggen beste lezers, deze zinsnede gaat geenszins op voor dit team.

De bekende transferperiode is optimaal benut, om op alle fronten succesvol mee te kunnen strijden. Er is duidelijk gehoor gegeven aan de “voorwaarden” van de coaches/trainers Ruben Kruithof en Edwin Duyst. De onderhandelingen verliepen ietwat stroef, maar uiteindelijk kon groen licht worden gegeven voor Luke La Gort Dillie en Bastiaan Smith. Dat er zich, onverwacht, ook een ultiem buitenkansje voordeed met het aantrekken van Chris Verdam van SV De Meern. Tja, dan zult u begrijpen dat het ‘Serious Business’ is bij dit team.

Ederveen was de locatie waar de degens voor het eerst gekruist mochten worden met de plaatselijke Advendo ’57. Al bij aankomst op het sportpark bleek de gastheer deze wedstrijd uiterst serieus te nemen; de kantine was dicht (verbouwing), koffie/thee bleek voor de meegereisde supportersschare in 1e aanleg “nicht im frage”.

Een klein stukje oorlogsvoering?? Het team liet zich in ieder geval door deze hobbelige aanloop niet van de wijs brengen. Stoïcijns en met een ongekende passie werd de warming-up ingezet. De focus was duidelijk gericht op de tegenstander, zoveel was wel duidelijk.

Iets na 10.15 uur klonk het fluitsignaal vanaf kunstgrasveld 1B; de start van een vernieuwd team met dito vernieuwde KNVB regels kreeg dan eindelijk zijn langverwachte beslag. De hand van de trainers was al direct zichtbaar in het veld. Zowel verdedigend als aanvallend “stond” het team.

Taken werden zorgvuldig uitgevoerd. Fris, frivool en onbevangen spelend werd de tegenstander de wil opgelegd. Na een mooie actie van Stijn Simon op rechts was het uitgerekend nieuwkomer  Chris Verdam die met een mooi droog en hard schot met links de keeper kansloos liet; een volkomen verdiende 0-1 voorsprong.

Geheel tegen de verhouding in viel de 1-1 kort hierna, maar het team was geenszins onder de indruk. Sterker nog, het team toonde veerkracht en met twee prachtige afstandsschoten op links van Tygo Morren ging men rusten met een verdiende 1-3 voorsprong. Welke tips en tricks de coaches in de rust hadden meegegeven zal altijd een ? blijven, maar onder aanvoering van capitano Merlijn Forée ging het team verder waar het mee begonnen was: prima voetbal laten zien en de score verder uitbreiden.

Dat na 2×30 minuten de teller op 3-7 bleef steken was o zo verdiend, voor zowel het team als hun coaches; het (spel)plezier en enthousiasme spatte er vanaf.

Volgende week zaterdag zal het team gastheer zijn in de tweede bekerwedstrijd met als tegenstander VV Barneveld JO11-1. Wij begrijpen dat u nieuwsgierig bent geworden; dat zijn wij ook. U bent van harte welkom op Sportpark Kleinhoven met als aanvangstijd 9.45 uur. Laat deze kans niet aan u voorbijgaan.

Een sportgroet van uw Razende Reporter en Co.

Wedstrijdverloop: 0-1 Chris Verdam, 1-1 Advendo, 1-2 en 1-3 Tygo Morren, 1-4 Chris Verdam, 2-4 Advendo (pen.), 2-5 Chris verdam, 3-5 Advendo, 3-6 Xavi Buis, 3-7 Chris Verdam.

Speler van de week: Chris Verdam (foto)

Hoevelaken JO11-1 presenteert zich bij de eerste wedstrijd van het seizoen.
Achter vlnr: trainer Ruben Kruithof, Jan-Jelle Faber, Bastiaan Smith, Bram Ledegang (keeper), Chris Verdam, Sem van der Linden en Edwin Duyst.
Voor rij vlnr: Xavi Buis, Luke La Gordt Dillie, Tygo Morren, Stijn Simon en Merlijn Forée.