JO11-1 is het haasje tegen SDVB

Beste lezers,

Zoals de kop van het artikel al doet vermoeden is dit verslag aan het eind van de rit (helaas) geen drie punten waard. Uw Razende Reporter had uiteraard ook iets anders willen beginnen, maar ja, het is zoals het is.

Door Jeffrey Forée

Het team van de coaches Ruben Kruithof en Edwin Duijst beleeft een moeizame start na de hernieuwde competitie-indeling in de winterstop. De JO11-1 herbergt genoeg talent, maar alleen talent is niet genoeg om ook als team goed te functioneren. Natuurlijk staat het (spel)plezier voorop, maar  inzet, beleving en de wil om tot het uiterste te gaan zijn onmisbare ingrediënten, om een wedstrijd met een goed gevoel te beëindigen.

Uw Reporter bezoekt vele wedstrijden van het team, ziet de trainingen en heeft dus een goed beeld van de mogelijkheden en kwaliteiten. De verslagen die gemaakt worden, ‘moeten’ vooral luchtig én leuk zijn (zeker bij deze leeftijdsgroep) maar bovenal plezierig om te lezen.

Als één van de vele trouwe supporters die het veld wekelijks bevolken, kan het ook die aanhang niet ontgaan zijn dat de JO11-1 zich vaak tekort doet.

De wedstrijd tegen SDVB JO11-2 was typisch weer zo’n gevalletje ’’onbegrijpelijk en jammer voor de jongens’’ wedstrijd. Gezien het wedstrijdverloop gedurende het eerste gedeelte zou een neutrale supporter denken:  ‘’Kat in het bakkie voor SCH’’. Het veldspel zag er namelijk goed uit en ook (doel)kansen konden worden genoteerd. Tot tweemaal aan toe kwam het team op voorsprong, om vervolgens de laatste 15 minuten van deze zes punten pot, met lege handen naar de kleedkamer te gaan. De inhaalrace van het team was net niet lang genoeg, om de uiteindelijke 4-5 nog om te buigen.

Echter, de inzet en beleving voerden het laatste kwartier de boventoon. Agressie op de bal, het elkaar aanspreken/coachen, druk op de tegenstander; het kwartje viel bij de boys. Wil je resultaat halen, dan moet je als team op deze kwaliteiten moeten terugvallen.

Volgende week mag het team een ritje maken naar Apeldoorn. Columbia is dan gastheer voor de Rood-Witte brigade. Wanneer het ‘’kwartje’’ meteen wordt ingezet gaan we een leuke terugreis tegemoet.

Een sportieve groet van uw Razende Reporter en Co.