JO11-1: Voet- of korfbal uitslag, …

………..zegt u het maar.

Beste lezers,

Na een time-out van een week of drie (soms zijn er helaas omstandigheden waardoor voetbal écht een soort van bijzaak wordt ), volgt hier wederom een vertrouwd verslag van de aanstormende jeugd JO11-1. Het team wisselt nogal in hun resultaten, maar heeft de laatste twee wedstrijden de weg naar de middenmoot gevonden. Dat er voetbal in het team zit is ons niet ontgaan, maar de vele kwaliteiten omzetten in positief resultaat heeft gewoon tijd nodig.

Ingestuurd door: Jeffrey Forée

De “contouren” zijn zichtbaar en ook de spelertjes raken gewend aan de, door hun coaches, gewenste speelwijze. Naarmate je in een hoger team komt te spelen, wordt er ook steeds iets meer van je verwacht. Zo dus ook bij “onze” jongens. De basisprincipes bij zowel het aanvallen als het verdedigen sluipt langzaam in het team. Hoe ga je staan? Waar let je op? Hoe kunnen we elkaar tijdens de wedstrijd meer coachen? Alleen door veel te herhalen tijdens de trainingen zal je op een bepaald moment kunnen oogsten.

Afgelopen zaterdag konden de vele toeschouwers op een zonovergoten Sportpark Kleinhoven genieten van een doelpuntrijk festival van de JO11-1 versus DTS’35 JO11-1. De voorgaande duels konden de getrouwen live aanschouwen dat het maken van doelpunten het team minder goed afgaat dan het “weggeven” van doelpunten.

Zolang je maar één doelpunt meer maakt dan je tegenstander zit je altijd goed, maar beste lezers, er zaten deze 12e oktober weer een paar pittige “billenknijp” momenten tussen.

Voor ons, als fervent supporter, was het genieten geblazen op veld 2A. Er werd met veel inzet gespeeld, duels werden niet gemeden en, niet onbelangrijk, er werden vele doelkansen gecreëerd en ook verzilverd.

Dat er ook “kadootjes” werden weggeven is alleen maar prettig. Zo blijven de trainers uitgedaagd voor de dinsdag en donderdag. Het blijven investeren en herhalen van de oefenstof zal op termijn vruchten gaan afwerpen.

Dat er een einduitslag van 11-7 op het scorebord prijkte,  geeft wel aan dat dit verre van een saaie wedstrijd was. Alles wat voetbal zo leuk maakt werd deze dag gratis voorgeschoteld. Heerlijk onbevangen en toch vanuit hun positie spelend werden wij getrakteerd op een prachtige wedstrijd, waarin het team van de coaches Ruben Kruithof en Edwin Duyst terecht de overwinning voor zich opeiste.

De doelpunten werden in deze mooie wedstrijd gemaakt door Stijn Simon (één keer via speler DTS Ede), Tygo Morren (2 keer) en goudhaantje Xavi Buis liet zelfs 8 keer vanuit meerdere hoeken het net trillen.

De overwinning geeft ook weer een gezonde boost aan het team én hun technische staf. Aankomende zaterdag kan men de opwaartse lijn (wellicht) niet doorzetten, daar vanwege de herfstvakantie de wedstrijd tegen vv Barneveld JO11-1 op een ander moment gespeeld zal worden.

De eerstvolgende krachtmeting zal zijn op zaterdag 27 oktober bij onze buren in Nijkerkerveen. Het team van onze JO11-1 zal dan ook vanwege die bewuste herfstvakantie niet geheel compleet zijn, maar de coaches zijn gek op puzzelen. Dus dat gaat vast goedkomen.

Een sportieve groet van uw Razende Reporter & Co.