JO11-3 sluit wisselend seizoen af

Op woensdag 6 juni 2018 was het dan zover, de laatste wedstrijd van het seizoen van de JO11-3. We sloten een wisselend seizoen af met een uitwedstrijd in eigen huis. In Garderen moesten de velden gespaard worden voor de profclubs die de komende maand te gast zijn bij het nabijgelegen Hotel.

Door Sander te Hoonte

De wedstrijd bleek een afspiegeling van het seizoen te worden. De mannen kwamen strak geconcentreerd uit de startblokken en na een paar mooie combinaties keek Veluwse Boys al snel tegen een achterstand van 2-0 aan. Twee was het Lars die aan het einde van de combinaties stond.

Dit staat in vergelijking tot het begin van het seizoen, waarin de eerste 8 wedstrijden een overwinning opleverden en een veelfout aan doelpunten, zowel Mees als Lars wisten in deze periode 5x te scoren in één wedstrijd! Het kon niet op.

Ondertussen begint de warmte en de zeer snelle start ons op te breken, de mannen snakken naar een rustpauze, maar de mannen en dame uit Garderen maken de Anschluss-treffer en ze weten uiteindelijk ook gelijk te komen. Spannend.

Spanning zat er ook op de wedstrijd tegen NSC JO11-1. Voor de winterstop moesten we nog tegen hen en Sparta Nijkerk en tussen deze ploegen zou de titelstrijd gaan. Na 8 wedstrijden op rij te winnen, vonden we hier in de strijd om de titel ons Waterloo. 25 minuten konden we tegenhouden, maar toen bleek hun scorende speler op goal te staan, met 7-1 was de titel uit zicht. De overwinningsroes was een beetje weg, toch verloren we alleen van Sparta en NSC.

Ook in de wedstrijd van vandaag bleek dat een cruciale rol te spelen, want het tegendoelpunt brak toch een beetje het ritme.

Terug naar de eerste helft van de competitie, want uiteindelijk bleek bij het opnemen van de stand eind december dat de goede reeks toch voldoende was voor promotie van de 4de naar de 3de klasse. Een feestje waard!!

In de eerste wedstrijden in de 3de klasse bleek al snel dat dit idd toch wel een niveautje hoger was en dat we veel meer het lichaam moesten gaan gebruiken, want rondspelen werd een stuk lastiger.

Toch pakten we al gauw onze eerste overwinning en konden de kopjes weer omhoog, het vertrouwen groeide weer.

In de wedstrijd tegen VB gebeurde dat ook, na de 2-1 wisten we nog de 3-1 te maken. Wederom Lars was trefzeker.

Maar het genieten duurde niet lang want het kaarsje was op, de batterij was leeg en het vertrouwen op een overwinning verdween zienderogen. 3-3 wisten we nog lang vol te houden, maar uiteindelijk was de keuze om de 2de helft tegen de zon in te spelen niet de juiste. Liano had nog vele reddingen, Chris nog veel intercepties, maar de 3-4 en 3-5 konden niet meer voorkomen worden.

Helaas het seizoen eindigt met een nederlaag, maar ook met een trots trainersduo. De doelpunten die we maakten waren uitgespeeld, de tegenstander was gelijkwaardig, dus we hebben ons in de 3de klasse gespeeld!!! Dit seizoen weer een stapje gemaakt!!

Inclusief de beker hadden we dit seizoen: 15 overwinningen en 85 doelpunten voor!!!

SterSpelers: Liano, Levi, Tim, Dave, Olivier, Mees, Daan, Lars, Quinten en Chris!!!

Speler van het jaar: De vele supporters verdienen dit, de jongens hebben het immers allemaal even goed gedaan.