JO19-1 had recht op meer dan een punt

Was het vorige week niet al te goed wat Hoevelaken op Kleinhoven liet zien, vandaag had er meer dan een punt meegenomen moeten worden uit Nunspeet.

Door: Martin Bouw

Het eerste kwartier was prima voetbal aan de kant van Hoevelaken. Over het hele veld werden duels gewonnen en ook voetballend liet men zien beter te zijn dan Nunspeet. Binnen de 10 minuten konden de meegereisde supporters en de bank juichen want Daan maakte een prima goal. Daan kreeg de bal op randje 16, kwam naar binnen en schoot de bal hard in de kruising.

Na deze periode begon Nunspeet iets meer van zich af te bijten. Voor de wedstrijd zagen we deze mannen 15 minuten de lange bal spelen en in de wedstrijd bleek ook wel waarom dat gedaan werd. Nee, als er een ploeg probeerde te voetballen was het Hoevelaken.

Rond minuut 30 was er van een meter of 20 een afstandsschot en deze werd niet goed verwerkt door Wilco. Hierdoor ontstond helaas de 1-1. Tegen de verwachtingen in gingen we rusten met 1-1.

In de tweede helft ging het spel over en weer. Heel goed was het spel niet, maar aan strijd ontbrak het zeker niet. Nunspeet kreeg een aantal mogelijkheden, maar de beste kansen waren voor Hoevelaken. Scoren lukte alleen niet.

Na een slappe voorzet vanaf de zijkant kwam de bal bij de gelukkige spits van Nunspeet en die maakte de goal: 2-1.

Met het inbrengen van wat verse krachten probeerde Hoevelaken de achterstand ongedaan te maken. Dit gebeurde ook. Na een mooie aanval was het eindstation Daan: 2-2.

Roan had de winnende in minuut 88 op de voet. Na een sterke actie wist hij hem helaas niet te maken (overigens uitstekende keeper Nunspeet).

Met twee verliespunten zijn de mannen de auto ingestapt. Dank aan de mannen van de JO19-2 voor het spelen!

Zaterdag zullen de drie punten gepakt moeten worden. De aftrap zal niet om 15.15 uur, maar om 14.30 uur in Hoevelaken zijn tegen vv Unicum.