Klinkende overwinning Hoevelaken 2

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd en de tweede competitiewedstrijd van Hoevelaken 2 op het programma. De wedstrijd tegen Horst 2 eindigde in een ruime overwinning: 4-0. Scoreverloop: 1-0 Lars, 2-0 Jesse, 3-0 Patrick (rust); 4-0 Tristan.

Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

Het was afgelopen zaterdag prettige vertoeven op ons sportpark. Hoewel de kalender aangaf dat de meteorologische herfst was ingegaan, werden we getrakteerd op een najaarszon die voor prettige temperaturen zorgde.

In de aanloop naar de wedstrijd had de B-selectie een domper te verwerken: daar waar we vorige week nog zo enthousiast waren over de rentree van Lex, werden we de afgelopen trainingsweek geconfronteerd met nieuw blessureleed van hem. Het was wederom de hamstring die opspeelde en de schoenen van Lex hangen nu aan de spreekwoordelijke wilgen.

Als verenging werden we met een heel ander soort leed geconfronteerd, vandaar dat de wedstrijd vooraf werd gegaan met een meer dan terechte minuut stilte.

Na de minuut stilte werd al snel duidelijk dat het elftal van Bennie Boekhout de bovenliggende partij was en als enige ploeg in aanmerking kwam voor de overwinning. De rood-witte formatie bestond individueel op bijna iedere positie uit een betere speler dan de formatie uit Horst. Dit ging gepaard met een juiste teamspirit en wedstrijdinstelling met diverse kansen in het eerste half uur tot gevolg. Na ongeveer een kwartier spelen was de 1-0 voorsprong dan ook een logisch gevolg van het wedstrijdverloop. Het was Patrick die goed doorzette aan de linkerzijde en Lars in het vijandelijk zestienmeter gebied de kans bood op de 1-0. Zijn schot werd in eerste instantie geblokt, maar in de rebound was hij onverbiddelijk.

Diverse kansen volgden maar bleven onbenut. De scherpte en het geluk in de afronding ontbrak, wat voor Horst aanleiding gaf om zich in de wedstrijd terug te knokken. In deze fase toonde keeper Andy eenmaal zijn kwaliteiten, maar kon de Hoevelakense verdediging verder vrij gemakkelijk stand houden. De 2-0, ongeveer vijf minuten voor rust, was in die fase van de wedstrijd lichtelijk tegen de verhouding in. De 2-0 kwam tot stand uit wederom voorbereidend werk van Patrick, nu was Jesse het eindstation.

Daarmee was de koek voor de rust nog niet op. De wederom goed genomen hoekschop van Jesse werd door Patrick koppend gepromoveerd tot assist. De man van de assists van de 1-0 en 2-0 stond nu zelf ook op het scoreformulier. Zeer kort na de 3-0 floot de prima fluitende leidsman voor de rust.

Tijdens de rust werden er enkele afspraken nogmaals besproken en gehamerd op scherpte te tonen om deze riante voorsprong niet uit handen te geven. Daar slaagde Hoevelaken 2 in. Hoewel de wedstrijd aan attractiviteit afnam, kwam de overwinning nimmer in gevaar. Sterker nog, de ploeg van Bennie Boekhout toonde ook deze wedstrijd over een sterke bank te beschikken: ondanks diverse wissels bleef Hoevelaken 2 de ploeg die heerste op het veld. Van de vele kansen werd er slechts één benut. Niet geheel toevallig was het een prima actie van twee invallers: Quinten maakte een prima actie en bracht Tristan in positie om te scoren. Daar wist laatst genoemde wel raad mee en de 4-0 stond op het scorebord.

Kansen op een grotere uitslag waren aanwezig, maar werden niet benut. Een kniesoor die daar om maalt. Na twee wedstrijden beschikt Hoevelaken 2 over de maximale zes punten. Enkel ESA en SV Otterlo slaagden hier eveneens in, echter met een minder doelsaldo. Hoevelaken 2 vertrekt volgende week dan ook als koploper naar Barneveld om met SDVB te strijden voor de volgende driepunter.

De wedstrijdselectie van Hoevelaken 2 bestond uit de volgende spelers:
Andy – Dion, Aron, Robyn, Jelle – Stan, Jordy, Jesse, Lars –  Maikel, Patrick – Tristan, Quinten, Sven, Robin en Ticho.