Nieuwe lijnen helpen sc Hoevelaken niet

De derby tussen Hoevelaken en Terschuur heeft er weer een historische gebeurtenis bij: afgekeurde lijnen. Waar de supportersscharen van beide teams al langs het veld stonden opgesteld om te genieten van het tweede onderlinge treffen van dit seizoen, zagen zij ineens de man met de kalkkar langskomen. Reden: voor de derby was een scheidsrechter aangewezen die ook let op de randzaken en de man in kwestie vond de randen rond het veld, en ook de lijnen op het veld, onvoldoende zichtbaar en keurde ze daarom af. De zwagers Jaap van de Pol en Gerard van de Grootevheen, voormalige hoofdtrainers en hoofdjeugdtrainers van sc Hoevelaken en in 2009 samen interim trainers/coaches bij de Hoevelakense hoofdmacht na het opstappen van Rob van Griensven, stonden nu opeens in een geheel andere rol in de belangstelling: als lijnentrekkers. De mannen van de onderhoudsploeg hadden er een zware kluif aan, want waar zij dachten beiden een half veld voor hun rekening te nemen begaf ook nog eens één van beide kalkkarren het.

Jaap van de Pol was daardoor even in zijn eentje de ‘man of fame’ op het Hoevelakense hoofdveld. “Ik heb ooit eens voor 3.500 man gevoetbald, maar dit klusje geeft toch wel meer spanning”, liet hij tijdens zijn werkzaamheden weten. Geduldig liep hij zijn rondjes, iets waaraan hij als voetballer tijdens de trainingen een ‘broertje dood’ had. Het kan verkeren!

Een kwartier later dan gepland werd er dan toch afgetrapt voor de derby, die al lang van tevoren leefde. In de druilende regen startte Hoevelaken de wedstrijd in de wetenschap dat het in 2020 al twee competitiewedstrijden had weten te winnen en dat tegenstander Terschuurse Boys met een gehavende voorhoede naar Hoevelaken was gekomen. In derby’s zeggen deze feiten nooit zoveel en dat bleek dan ook maar weer. Terschuur gebruikte de fysieke krachten beter dan Hoevelaken, dat toch liever het voetbalspelletje benadert.

De treffers vielen in de tweede helft. Al na vijf minuten kwam Terschuur op voorsprong door een ‘lucky’ van Jeffrey van Belkum. Hoevelaken wisselde daarna nog aanvallend, maar was niet opgewassen tegen het collectief van de buren. Ver in de extra tijd verdubbelde invaller Gerco van de Fliert de marge voor de gasten na een counter en kon Terschuurse Boys een verdiende zege aan hun resultatenlijst toevoegen.

En na afloop? Toen bleef het –traditioneel-  lang onrustig (lees: gezellig) in het clubhuis van sc Hoevelaken.

Foto: Willem van Vliet
Laurens de Korte mag nog uitkomen voor JO19-1, maar speelt sinds 2020 voor de hoofdmacht. In zijn eerste derby werd hij uitgeroepen tot “Man van de Wedstrijd’. Rechts Joen van Peppel, Pupil van de Week. Foto: Bas Wernsen.

Opstelling: Luuk Nijman; Jordy Neeft (90. Patrick Kloppenburg), Olaf de Rijk, Joost van den Heuvel, Pascal de Jong; Sven van den Akker, Robin Elverding (75. Edwin Duijst), Ludo Horst (Fabian Bezembinder), Laurens de Korte; Daniel Bezembinder, Coen Bos.

De Haen Man van de Wedstrijd: Laurens de Korte

Top