Ook voor JO10-1 geldt : elk nadeel…………

…………. (en iets met een Cruyffiaans voordeel)

Een prachtige nazomerse ochtend, de mistdampen van de (kunst)grasmat, een legioen dat weer ruimschoots was vertegenwoordigd en een pracht accommodatie om de eerste competitiewedstrijd te mogen aanvangen. Deze zaterdag, de 23e september, was Sparta Nijkerk gastheer van de JO10-1.

Door Jeffrey Forée

Het vroege tijdstip (8.30 uur) zal niet voor iedereen met gejuich zijn ontvangen, feit blijft wel dat de Oranje – Zwart combinatie al vroeg in de wedstrijd hun eigen feestje ging vieren.

Ondanks de uitstekende verrichtingen van onze jongens in de oefen- en bekerwedstrijden (afgelopen donderdag nog met verve van de JO11-2 met 5-4 gewonnen), bleek Sparta Nijkerk JO10-1 duidelijk een maatje te groot (met name in de eerste helft).

Het team van SCH werd van meet af aan onder druk gezet, van opbouw was geen sprake en het moet gezegd, de doelpunten waren van een hoog niveau. Dat het na 8 minuten 3-0 stond was eigenlijk een logisch gevolg van het uitstekende spel van de tegenstander. Kansen waren er in overvloed, maar gelukkig was daar onze ‘’sta in de weg’’ keeper Bram Ledegang die met mooie saves erger wist te voorkomen.

En hoe zat het dan met de aanvalskrachten van onze Rood-Witte helden hoor ik u hardop denken? Uw verslaggever kan daar, helaas, heel kort in zijn; één uitgelezen mogelijkheid werd in de eerste helft waargenomen door uw reporter.

De rust ging in met een 4-0 achterstand; tja, dan moet je echt van goede huize komen om in een paar minuten de boel weer op de rails te krijgen.

De tweede helft gaf een compleet ander SCH JO10-1 te zien. Er werd gestreden voor elke bal, met de bekende passie en overtuiging werd de tegenstander de wil opgelegd. Kortom: weg viel in één keer alle schroom van de ranke schouders van onze spelertjes.

Kansen waren er nu ook voor SCH en uit één van de vele mogelijkheden wist Merlijn Forée na een mooie actie met een hard geplaatst schot dan eindelijk die hatelijke NUL van het scorebord te poetsen. Goudhaantje Xavi Buis was, met een assist in de diepte,  er als de kippen bij om met een bekeken schot voor het tweede doelpunt te zorgen, maar u zult helaas begrijpen dat de wedstrijd eigenlijk in de eerste helft al gelopen was.

Een eindstand van 7-2 stond er na 2x 25 minuten genoteerd. Het team heeft verloren van een tegenstander die hen vanaf de eerste seconde overrompelde met verzorgd en aanvallend voetbal en SCH constant onder druk plaatste. Een nieuw fenomeen voor onze spelertjes, waar ze in de tweede helft uitstekend lering uit hebben getrokken.

Een compliment ook voor de Technische Staf, om het team in de tweede helft “weer aan het voetballen te krijgen”. Een tweede helft die eindigt in een 3-2 score zegt veel over de mentaliteit en instelling van de spelertjes…Chapeau!

Buiten de (7-2) nederlaag heeft deze wedstrijd ook veel voordelen opgeleverd; raar maar waar.  Wedstrijden als deze daar wordt de JO10-1 alleen maar sterker en beter van. Het niveau ligt hoog in deze competitie (Hoofdklasse met echt hoofdletter H voor degenen die het nog wisten), wat het team ook weer tot grote Hoogte zal doen stijgen. Volgende week zaterdag kunnen zij daar een begin mee maken tegen SDVB JO10-2. Als de tweede helft bij Sparta Nijkerk een graadmeter is voor wat ons te wachten staat……….?

Tot de 30e september aanvang 8.45 uur!

Een sportieve groet van uw razende reporter.