SC Hoevelaken JO10-1 vs Sparta Nijkerk JO10-2

De 1e “Rood-Witte” klap is…….

Na een winterstop, die volgens velen te lang duurde, mocht de JO10-1 dan eindelijk om het “Echie” spelen tegen onze buren uit Nijkerk. Een eerste wedstrijd in een voorjaarspoule die er niet om liegt (lees: slechts 6 teams) met voor SCH louter bekende opponenten.
Laat de Oranje-Zwarte combinatie nou net het team zijn dat onze jongens volledig onterecht uit het bekertoernooi kegelde. Het team uit Nijkerk had toen het “Catanaccio” tot strijdplan verheven; en dat bleek een gouden greep.

Door: Jeffrey Forée

Met de bekerwedstrijd én uitslag nog in het achterhoofd werd het (nog ietwat witte en gladde) kunstgrasveld betreden door onze gladiatoren. Natuurlijk was daar weer het veldoverwicht en de meeste dreiging vanuit het SCH kamp. Echter, er viel ook enige nonchalance in het spel van de JO10-1 te bespeuren.

Dat de 1-0 viel via Jan-Jelle Faber, na een geblokt schot van Elijah Marais, was zeker verdiend.
Het team uit Nijkerk toonde veerkracht en na een van richting veranderd schot kwam daar, geheel onverwacht, de 1-1 op het denkbeeldige scorebord.

Bij een ieder met een Rood-Wit hart gingen ongetwijfeld de gedachten terug naar die, zo onterecht, verloren bekerwedstrijd. Het zal toch niet zo zijn dat een veel beter SCH wederom met lege handen achterblijft na 2×25 minuten? Je zou welhaast gaan denken van wel, nadat het team twee 100% doelkansen in één minuut tijd liet liggen.

Dat Sparta Nijkerk vervolgens uit een daaropvolgende aanval vrij baan kreeg en prachtig de 1-2 binnen schoot, was wederom zo zuur en onverdiend. Maar eerlijk is eerlijk, het team van SCH hielp hen lekker in het zadel.
De wil om duels te winnen en het omschakelen bij balverlies was de eerste helft niet echt de favoriete bezigheid van het team.

Dat er wederom een beroep moest worden gedaan op het onnavolgbare (coachende) talent van Jan Simon en Raymond Buis, dat stond voor de verkleumende toeschouwers wel vast. Warm van de eerste helft kreeg niemand het in ieder geval.

Uw verslaggever ontwaarde een scout van Spartak Moskou langs de lijn.

De tweede helft moest het team echt meer brengen om de punten op Kleinhoven te houden. De motiverende tips van beider coaches waren niet tegen dovemansoortjes gericht. Sprankelend was het deze keer dan misschien niet, maar het team kwam onherkenbaar terug uit de pauze. De 2-2 en de daaropvolgende 3-2 waren dik én dik verdiend. Dat Luuk Buurman de, bijna, gelijkmaker van de doellijn haalde dwing je als team dan ook wellicht zelf af.
Het kwartje viel vandaag goed voor onze jongens en de einduitslag van 5-2, daar viel echt niets op af te dingen.

In deze poule zijn de verschillen onderling klein. Dat een eerste wedstrijd gewonnen wordt is uiteraard lekker en goed voor het zelfvertrouwen van dit team.
Op 10 maart volgt de tweede wedstrijd uit, tegen Blauw-Geel in Ede.  Uw verslaggever hoopt dat hetzelfde kwartje weer meegenomen wordt.
Tot dan!

Sportieve groet van Uw Razende Reporter en Co.

Scoreverloop: 1-0 Jan-Jelle, 1-1 en 1-2 Sparta Nijkerk; 2-2 Elijah Marais, 3-2 Jan Jelle Faber, 4-2 Xavi Buis, 5-2 Jan Jelle Faber.