SCH JO10-1 vs HORST JO10-1: 1-4

De aanvang van deze wedstrijd stond voor 8.45 uur gepland, maar het venijn van dit duel zat hem duidelijk een half uur voor de aanvang.

Huh, hoezo dan?

Door: (arbiter) Jeffrey Forée

Uw razende reporter vernam rond dat tijdstip vanuit het hart van de club (de bestuurskamer) dat de scheidsrechter zelf geregeld moest worden; dus was wederom flexibiliteit en snel schakelen geboden. Prettig als je ‘’ruim” op tijd met dit fenomeen te maken krijgt, daar scheidsrechters nou eenmaal niet  in (Hoevelakense) bosjes te verkrijgen zijn.

De coaches Jan Simon en Raymond Buis dachten meteen in oplossingen. Zo werd getracht om vader Buis in een rap tempo onder de douche vandaan te krijgen. Daar de tijd toch écht begon te dringen werd, in overleg met de Technische Staf van de JO10-1, besloten dat uw razende reporter de witte soepel lopende bordeelsluipers van Raymond Buis aan zou trekken, om vervolgens gewapend met een fluitje en stopwatch de wedstrijd te gaan leiden in plaats van het ‘journalisten-notitieblok’ in de hand te nemen.

Hoewel de foto anders doet lijken zien de betrokkenen bij de JO10-1 de ontwikkelingen van hun spelers verre van zwart-wit.

De wedstrijd werd zo vanuit een ander oogpunt gevolgd en beleefd dan, eerlijk gezegd, vooraf gewenst.  Maar u kent het gezegde ‘Wie de schoen past, trekke hem aan’… Dus zo geschiedde.

Het begin van dit duel stond in het teken van een aantal zeker lijkende doelkansen voor onze jonge helden, die deze wedstrijd zonder hun vertrouwde linksback Tygo Morren (vanwege ziekte) moesten aantreden.

Het Rood-Witte vizier stond klaarblijkelijk niet helemaal op scherp, want men werd uiteindelijk afgetroefd door de gretigheid en snelheid van de Oranje-Wit-Blauwe combinatie.

Naarmate het duel vorderde kwam daar toch ook het voetballend vermogen van de tegenstander om de hoek kijken. De posities en de verdeling van het veld werd door hen uitermate goed ingevuld.  En waar onze jongens hun buitenkansjes lieten liggen,  profiteerde  FC Horst wel optimaal.  De 0-1 en 0-2 waren eigenlijk een logisch gevolg van de voortdurende aanvalsdrang uit Horst.

Het rustsignaal kwam dus echt als geroepen; in een korte tijd het veldspel repareren c.q. aanpassingen verrichten is zelfs voor onze twee uitermate gedreven en enthousiaste coaches (Jan Simon en Raymond Buis) een ultieme uitdaging (foto).

Ook na de rust waren er weer genoeg mogelijkheden voor SCH om van die hatelijke NUL af te komen. Het ontbrak onze helden echter vaak aan snelheid; of was het in het kader van OMDENKEN juist het tegenovergestelde?  En had de tegenstander gewoon kwaliteiten à la Usain Bolt?

Hierdoor werd de SCH aanval makkelijk onderschept en bijna zeker lijkende doelkansen werden goed verdedigd door FC Horst.

Het team deed zichzelf vandaag écht tekort met slechts één doelpunt, gemaakt door Jan Jelle Faber.

Dat de einduitslag uiteindelijk 1-4 werd kun je eigenlijk best geflatteerd noemen. SCH had gedurende deze wedstrijd meerdere kansen om het net van de tegenpartij te doen trillen. Echter heeft deze match ook laten zien dat er nog steeds  mooie leermomenten voor het team in het verschiet liggen.

En niet alleen leermomenten voor het team, maar ook voor de club. Want ondanks alle actieve vrijwilligers die elke zaterdag klaar staan op Kleinhoven, blijkt maar weer dat er helaas nooit genoeg zijn.

Dit zijn de vrolijke koppies, waar je als vrijwilliger het vrijwilligerswerk voor doet.

Binnen de club is een enorme behoefte aan voetbaldieren die naast het kijken van de wedstrijden ook (af en toe) ondersteuning willen bieden bij de arbitrage. Dus mocht u door dit relaas denken; dat is iets voor mij! Meld u zich dan aan. Zo kan Raymond Buis in het vervolg zijn eigen schoenen aanhouden langs de lijn.

Volgende week zal de Rood-Witte trein DTS ’35  Ede aandoen. De jongens en het Technisch Hart zijn uiteraard gebrand om het, in mijn ogen, onnodige verlies van afgelopen zaterdag recht te zetten. Een  spektakelstuk ligt 4 november in het verschiet; half tien zal de bal gaan rollen.

Waarna het team diezelfde middag bij DE DERBY van het jaar, Hoevelaken – Terschuurse Boys, ook nog eens team van de week is!

Een prachtige voetbalzaterdag ligt wederom in het verschiet! Tot dan en alvast een mooie wedstrijd gewenst!

Groeten van uw razende reporter.

Ook tegen FC Horst weet het hondstrouwe publiek de plek langs de zijlijn te vinden.