Sensationele zege JO17-1 op Nunspeet

Degene die bij het invullen van het toto-formulier een eentje heeft ingevuld bij de wedstrijd sc Hoevelaken JO17-1 – Nunspeet JO17-1 heeft goed geld verdiend. Alles wees er namelijk op dat onze jongens aan een onmogelijke opdracht begonnen.

Ingestuurd door: Wim van de Veen

Ondanks de terugkeer van Daan Kleinveld naar Hoevelaken beleefde onze jongens een moeizame seizoenstart met drie ruime bekernederlagen. Niet gek als je weet dat liefst vijf jongens de grote stap moesten maken van de Eerste Klasse in de JO15-1 naar de Hoofdklasse in de JO17-1. De verwachting voor de eerste wedstrijd was dan ook niet hoog, zeker gezien het feit dat een week geleden Nunspeet ook de tegenstander was in de laatste bekerwedstrijd. De eindstand was 0-8 !!!!

De wedstrijd begon zoals verwacht en het initiatief lag bij Nunspeet, maar dankzij goed keeperswerk van Jesper Timmerman en met de hulp van paal en lat bleef het nog 0-0. Hoevelaken begon van zich af te bijten en bijna was daar de 1-0 na een mooi lob van Jelte Bouw die net over ging.

Hoevelaken kreeg vertrouwen en aanvoerder Kristian Kerkhof dacht: ‘Laat ik eens kijken hoe goed die keeper is’. Met een verwoestend schot van 25 meter liet hij het net bollen en de keeper was kansloos. Dit gaf nog meer vertrouwen en voordat Nunspeet het wist maakte Kristian uit een mooie vrije trap ook de 2-0. Ruststand 2-0.

In de tweede helft hield het beeld van de laatste 20 minuten voor rust aan. Hoevelaken had veel balbezit en Nunspeet werd geïrriteerd en begon te mopperen. Bijna maakte invaller David Kooymans de 3-0, maar zijn afstandsschot ging net naast. Hoevelaken kreeg het moeilijk omdat Rutger Creteer en Duco van den Heuvel uitvielen en vervangen werden door Pim de Boer en de 14-jarige Bjorn van de Veen.

Een prachtige counter van Hoevelaken leek voor de beslissing te zorgen, penalty voor Hoevelaken, tenminste dat dacht iedereen. Alleen de scheidsrechter, die in de middencirkel stond, dacht hier anders over. Jelte Bouw was sneller bij de bal en werd keihard omver gekegeld in het strafschopgebied. Tot een ieders verbazing (ook die van Nunspeet) ging het spel gewoon door. De scheidsrechter en de tegenstander hadden geen oog voor de met pijn op de grond liggende Jelte. Later bleek zelfs dat Jelte zijn sleutelbeen gebroken heeft !!!!Sterkte Jelte.

Hoevelaken moest met 10 man verder en binnen no time was het 2-1. De laatste 10 minuten waren ongekend spannend, maar met kunst en vliegwerk wist Hoevelaken de voorsprong te behouden.

Een zeer knappe overwinning en een mooie start voor het team van de jarige Aart Brons en Thijs Smeenk.

Les van deze dag : Als je als team ergens voor gaat en de strijd aangaat kun je veel bereiken !!!!!.