SPARTA NIJKERK JO10-2 tegen SCH JO10-1

De Elfde van de Elfde…… JO10-1 zet al vroeg de (carnavals)stemming erin!

Trouwe lezers,

Na een zeer bewogen en drukke week moest de focus van het team weer gericht zijn op de J010-2 van het  “andere Oranje uit Nijkerk”. Een week die begon met een mooie overwinning in Ede, een shirt ‘’incident” dat nog ruim een week centraal stond in de groepsapp, de start van (jawel) de circuittraining (beter laat dan nooit….) én een heus interview van de J010-1 met de hóógste bazen van ons mooie clubblad (bedankt Jos Springveld en Robert Kreuning).

Door: Jeffrey Forée

Om dan die koppies weer in de juiste richting te krijgen voor deze, o zo, belangrijke uitwedstrijd.. tja daar is nog geen medicijn voor uitgevonden. Wat het team dan gelukkig wel heeft zijn twee (dol)enthousiaste coaches die het team op de juiste momenten weer laten te pieken.  Deze 11e november was typisch zo een dag waarop “de knop omzetten” als uitdaging te boek stond. Zowel het team van Sparta Nijkerk als van SCH behaalden al 9 punten in deze mooie poule,  dus dat het hier om de knikkers ging was voor een ieder wel duidelijk.

Veld C op sportpark Ebbenhorst lag er prima gemaaid en strak bij en ook de doelen voldeden aan alle, door de KNVB gestelde eisen. Hoe anders was dat een week geleden. In hun vertrouwde Rood-Witte tenue gaf het team direct na de aftrap vol gas; mooie combinaties, afgewisseld door prachtige individuele acties, vielen de vele toeschouwers ten deel. Uw reporter noteerde al in een vroeg stadium enkele serieuze (doel)kansen en werd blij van het, af en toe, coachen van elkaar in het veld.

Ik noteer minuut 18 wanneer Tygo Morren op links een prachtig scala aan individuele acties ten toon spreidt,  een aantal Spartanen volledige doldraait én vervolgens met een pracht schot voor de eerste keer het net laat trillen.

Quasi nonchalant loopt genoemde speler vervolgens weer terug naar zijn eigen helft; al zijn energie zat hem natuurlijk al in deze actie, dus dat juichen (ach dat doen de toeschouwers maar…). Feit blijft uiteraard dat de 0-1 dik én dik verdiend was.

Het vreugdefeestje van onze Rood-Witte trouwe aanhang kreeg drie minuten later alweer een vervolg. Onze Capitano Luuk Buurman liet zien dat zelfs met een voetbal de geluidsbarrière doorbroken kan worden. Van een meter of 20 werd aangelegd voor een schot dat het net deed ontploffen. Met een 0-2 werd de (denkbeeldige) theepauze ingegaan. Het team speelde goed en creëerde doelrijpe kansen; zou de zegereeks van onze jongens op deze ELFDE van de ELFDE zijn voortzetting dan krijgen?

De opbouwende tips en enkele slimme aanwijzingen van beider coaches (Jan Simon en Raymond Buis) in de rust, misten hun uitwerking niet in het talentvolle team. Na enkele minuten staat de teller op 0-3; een pracht afstandsschot van de man met de mooie loop (Sem van de Linden) wordt ternauwernood nog wel geblokt door de keeper, maar in de rebound is Xavi “er-als-de-kippen-erbij “ Buis om de bal het spreekwoordelijke laatste zetje te geven.

Het team beloont zichzelf eindelijk met het goede veldspel en het geeft, ook niet onbelangrijk,  “en passant”  de trouwe aanhang ook wat meer rust.

Een tegenstander, onverwacht, in het zadel helpen is echter ook één van de kwaliteiten van het team. Onze sluitpost “zekerheidje” Bram Ledegang keepte een foutloze wedstrijd, maar zelfs hij was volstrekt kansloos op de mooie lob van de Oranje-Zwart combinatie. De 1-3 was nog niet op het scorebord bij gekalkt, of de 1-4 diende zich alweer aan. Elijah Marais had weer een van zijn onnavolgbare acties en wederom was Goudhaantje Xavi Buis het eindstation.

Dat de 2-4 in de “dying seconds” viel, daar maalde niemand met een Rood-Wit hart meer om.

De verdiende drie punten zaten in “the pocket” en met een schuin oog kan zelfs naar de top-4 worden gekeken. Een prestatie van formaat, daar het team zichzelf nu ook weet te belonen voor hun onvervalste inzet en enthousiasme.

Zaterdag 18 november staat het duel met DTS’35 JO10-2 (U weet wel, die uit Ede van die geleende gele shirtjes en prachtig in elkaar geknutselde doelen) op het programma.

Lucky – Kunstgrasveld 2A zal dan hopelijk weer het decor worden voor een waar (voetbal)feestje. U bent dan ook van harte welkom wanneer om 8.45 uur het fluitsignaal (door ondergetekende) zal klinken.

Een sportieve groet van uw razende reporter en Co.