Strafschop nekt Hoevelaken

Na een weekje rust, afgezien van een doordeweeks oefenpotje tegen Sparta Nijkerk 2 (2-1), mocht Hoevelaken zaterdag weer voor de punten de arena in. Die stond opgesteld in Ederveen, waar Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning, opgericht in 1957, met Hoevelakens de degens mocht kruisen. Na een eerste doorgang, waarin beide ploegen er niet in slaagden echte kansen te creëren, ging Hoevelaken in het schemerduister uiteindelijk ten onder. In de 86e minuut wees de arbiter van dienst resoluut naar de strafschopstip in het Hoevelakense strafschopgebied en werd doelman Sjoerd Kloppenburg kansloos achtergelaten. In de dying seconds maakte Advendo het karwei nog af, na een aantal mislukte pogingen van Hoevelaken om op gelijke hoogte te komen.

Het is duidelijk wat hoofdtrainer Harry Oussoren met zijn manschappen wil: voetballen met druk op de bal en zelf combinerend richting het front. Het moet gezegd, Hoevelaken legde een aantal fraaie combinaties op de mat, waarbij met name ook de snelheid van Patrick Kloppenburg werd gezocht, maar tot gevaar voor het doel van Advendo leidde dat niet. Het echte gevaar aan beide kanten ontstond pas in het laatste kwart van de wedstrijd, toen invaller Coen Bos in de 70e minuut als eerste speler van Hoevelaken serieus in de buurt van de doelman verscheen. Hij kreeg de bal panklaar op de schoen gelegd door Patrick Kloppenburg, maar werd gehinderd door goed verdedigingswerk van de Ederveense defensie.

Het omslagpunt leek er drie minuten later te komen. Via de omgekeerde weg zette Coen Bos met een simpele beweging Patrick Kloppenburg alleen voor de keeper, maar diens uitschuifbeen voorkwam de op dat moment verdiende openingstreffer. Uit de hoekschop die daaruit ontstond kopte Jordy Zieltjes de bal hard in, maar hij zag de bal gepareerd, voordat die in de bovenhoek verdween.

Niet alleen Hoevelaken kreeg mogelijkheden in het laatste kwart, ook Advendo, dat vooral fysiek opereert, liet zich aanvallend niet onbetuigd. Uiteindelijk kwamen de gastheren via de reeds vermelde strafschop op voorsprong en nadat Edwin Duijst en Pascal de Jong daarna dicht bij de gelijkmaker waren, kreeg Hoevelaken ruim in de extra tijd definitief het deksel op haar neus: 2-0.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Quinten van Vliet, Ewoud van de Brug, Jordy Zieltjes, Pascal de Jong; Randy Gerritsen, Robin Elverding, Joeri van den Hoeven; Edwin Duijst, Daniël Bezembinder (64. Coen Bos), Patrick Kloppenburg.

Top