Theatre of dreams in Nijkerk ……

.…. het strijdtoneel voor de achtste finale: Sparta Nijkerk JO10-2 tegen sc Hoevelaken JO10-1

Vrijdagavond 15 december 2017, zo weet uw reporter te melden, ligt het hoofdveld van Sparta Nijkerk er nog grotendeels prachtig wit gekleurd bij. Dit veld moest voor zaterdag 16 december sneeuwvrij worden gemaakt voor twee zeer beladen derby’s, waarvan de belangrijkste al om 8.30 uur zou gaan beginnen. Een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi stond hier op het spel.

Door: Jeffrey Forée

Twee teams die elkaar door en door kennen (vanuit de competitie) en waar geheimen voor elkaar geen geheimen meer zijn. Een ieder kent de kwaliteiten van elkaar en ook de coaches hadden geen videoanalyses meer nodig, besloten trainingen werden openbaar. Het was duidelijk; het strijdplan stond allang en breed in de hoofden van coaches gegraveerd.
Het frivole, verzorgde en aanvallende voetbal van SCH; zou het genoeg zijn om Sparta Nijkerk te verschalken? Dat de Oranje – Zwart combinatie een liefhebber is van de Italiaanse keuken, bleek ook in hun strijdwijze. Het catenaccio voetbal werd bij dit team in het leven geroepen. Veel spelers achter de bal en gokken op de snelle aanvallers.

Al na 5 minuten kreeg het team van SCH een levensgrote kans om de score te openen. Helaas voor een ieder met een Rood-Witte voorkeur mocht het niet zo zijn. Dat in de daaropvolgende tegenaanval de 1-0 wel viel (maar dan voor ons aan de verkeerde kant) was enorm zuur. SCH was beduidend beter maar beloonde zichzelf niet door de kansen die het kreeg te verzilveren.
Na 11 minuten werd dan toch de verdiende gelijkmaker genoteerd. Een afstandsschot van kapitein Luuk Buurman werd van richting verandert en liet het net trillen; de 1-1 was een feit.
In het daarop volgende wedstrijddeel had SCH duidelijk de overhand, maar had het moeite om de rust met een voorsprong in te gaan. Kansen waren er genoeg, maar ook een kopbal op de lat van Elijah Marais ten spijt, de ruststand bleef (on)eerlijk verdeeld.
De 2e helft gaf een identiek verloop van de wedstrijd weer. Een SCH wat de overhand hield, levensgrote kansen bleven ook nu weer onbenut. Een kopbal van Merlijn Forée uit een corner spatte uiteen op de lat.
De Italiaanse Muur van Sparta Nijkerk was vandaag niet van pasta gemaakt. En als hij dan bij hun niet valt, tja dan valt ‘ie wederom aan de andere kant. De 2e echte kans werd door Sparta omgezet in een, O ZO,  onverdiend doelpunt. De tijd was voor onze jonge helden tekort om dit nog goed te maken.
Alles wat het team een warm hart toedraagt was in mineur. De teleurstelling was voelbaar bij spelers, coaches en ouders. Als er 1 team verdiende om door te gaan, dan waren het toch wel onze Rood-Witte Helden. Dat de sterkste in de voetballerij niet altijd wint, werd vandaag eens te meer bewezen.
Het team van de coaches Raymond Buis en Jan Simon kan echter terugkijken op een uitstekende 1e helft van de competitie. Het team heeft de nodige progressie gemaakt en speelt ook nog eens heerlijk verzorgd en aanvallend voetbal.
Buiten dat het een Super Leuk team is,  zijn ook de ouders heerlijk betrokken bij de verrichtingen van hun jonge helden.
Een mooie 5e plaats in deze sterke  competitie (Hoofdklasse) en het bereiken van de 8e Finales belooft veel moois voor de hernieuwde start in februari 2018.  Oude bekende tegenstanders en nieuwe opponenten zullen de degens gaan kruisen met een SCH dat alleen maar groeiende is en waarvan de rek er nog lang niet uit is.
Ik denk dat ik namens alle ouders spreek wanneer ik zeg dat elke zaterdag een waar feestje is. Onze kinderen zijn uiteraard de hoofdrolspelers bij dit mooie spel, waar Genieten bij dit team met een hoofdletter G wordt geschreven.
Bedankt Bram Ledegang – Luuk Buurman – Stijn Simon – Tygo Morren – Sem van de Linde – Jan Jelle Faber – Xavi Buis – Merlijn Forée – Elijah Marais ; NAMENS AL JULLIE TROTSE OUDERS EN OPA’S EN OMA’S!!
Tot na de winterstop maar eerst wens ik u uiteraard fijne feestdagen en een gezond & bovenal sportief 2018!
Sportieve groet van uw Razende Reporter & Co.