Troosteloze competitiestart sc Hoevelaken

Zaterdag 22 september 2018, een troosteloze dag op Kleinhoven en wijde omgeving. De regen dwarrelt in diverse tempo’s naar beneden en ook op het goed ogende hoofdveld van sc Hoevelaken is het aanzien troosteloos. De Hoevelakense hoofdmacht snakt naar een overwinning. In het bekerprogramma gingen alle duels verloren en op vriendschappelijk niveau kon er één schamel overwinninkje in Achterveld worden geboekt.

Ook de competitiestart is Hoevelaken al jaren niet goed gezind. Voor de laatste overwinning in een competitie-ouverture moet worden teruggegaan naar het seizoen 2014-2015, toen Cobu Boys met 8-0 van de mat werd geveegd. Een seizoen later volgde een schamel gelijkspelletje tegen Maarssen en vervolgens twee startnederlagen tegen Batavia ’90 en Teuge. Op de troosteloze 22e september 2018 kon ook een ouvertureverlies tegen Rood-Wit ’58 worden bijgeschreven.

Van het leger afwezigen had verantwoordelijk hoofdcoach Harry Oussoren een uitermate sterk elftal kunnen opstellen. Echter, daarmee win je geen wedstrijden en moest het gebeuren met de mannen die er wel stonden. Al snel werd duidelijk, dat de Hoevelakense hoofdmacht geen vrees hoefde te hebben van de opponent uit Krachtighuizen. Na een flitsende aanval in de 31e minuut, één van de weinige in deze wedstrijd, kon Lex van Middelaar een prachtige voorzet van Edwin Duijst promoveren tot een treffer.

Doelpuntenmaker Lex van Middelaar wordt geknuffeld door Joeri van den Hoeven. Aangever Edwin Duijst (7) komt zich ook mengen in het feestje.

Het wachten was op de verdubbeling van de score, maar vlak voor rust viel de gelijkmaker aan de andere kant. Assistent-scheidsrechter Jeroen Venema stak direct de vlag de hoogte in vanwege buitenspel, maar de arbiter van dienst beoordeelde de situatie zelf en liet de Hoevelakense vlaggenist in zijn (natte) hemd staan. Velen hadden na afloop de wens, om de arbiter te vragen naar het waarom van het negeren van de grensjager (“Je kunt altijd naar hem gaan luisteren”), maar door een gemaakte opmerking ergens tijdens of na de wedstrijd voelde de man zich geraakt en vertrok zonder handen te schudden naar ‘moeder de vrouw’.

De tweede doorgang was niet veel beter dan de eerste. Van vloeiende aanvallen was geen sprake en het lukte Hoevelaken pas na een half uur spelen, om zelf tot een doelpoging te komen. De stand op het scorebord was op dat moment al veranderd in 1-2, waardoor Hoevelaken wel genoodzaakt was om meer druk naar voren uit te oefenen. Lex van Middelaar deed daarin een hoopgevende poging, maar kon zijn aanval niet doorzetten vanwege een hamstringblessure. Joeri van den Hoeven had met een kopbal nog de kans op een gelijkmaker, maar ook zijn bal trof geen doel.

Hoevelaken start het seizoen derhalve met een verliespartij tegen een ploeg, die zeker ook niet om de hoofdprijzen zal gaan spelen. Vorig seizoen werden er nog zes punten tegen Rood-Wit gepakt, dus deze competitiestart kan worden gezien als een dubbele nederlaag. Echter, er zijn nog 75 punten te halen en ook vorig seizoen stond Hoevelaken, na twee nederlagen zelfs, al snel weer in de top drie. Kortom, de zon zal na een troosteloze start zeker weer gaan schijnen, zeker als de geblesseerden, vakantiegangers en bruiloftvierders weer terugkeren.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Quinten van Vliet, Simon de Boer, Pascal de Jong, John Kok; Edwin Duijst, Randy Gerritsen (90. Lars Kok), Michel van de Bunt; Coen Bos, Joeri van den Hoeven, Lex van Middelaar (80. Jordy Zieltjes).

De Haen “Man van de Wedstrijd”: Quinten van Vliet

Top