Wedstrijd Hoevelaken JO10-1 tegen DTS ‘35 JO10–1 een kraker in alle opzichten.

Gezien de meivakantie voor onze jongens is nog van alles geprobeerd om deze wedstrijd nog te verzetten. Dat dit niet is gelukt betekende dat Luuk, Merlijn en Xavi niet mee konden doen i.v.m. reeds geplande vakanties. Aangezien we met 6 voetballers de wedstrijd niet kunnen beginnen werd een beroep gedaan op 3 spelers van de JO10-2. Deze spelers (Youri, Youp en Tom) hebben laten zien dat ze prima mee kunnen doen. Nogmaals super gedaan vandaag en dank voor jullie inzet.

Door: Jan Simon
Foto: Wilma Schreuder

In afwezigheid van onze vaste reporter en Co i.v.m. de geplande vakantie is vandaag het wedstrijdverslag geschreven door de coach Jan Simon. Ik vind het wel lastig hoor om een stukje te schrijven, maar ik heb het toch maar geprobeerd om wat op papier te zetten.

Op zaterdag 5 mei om 8.45 uur werd dan toch eindelijk op een zonovergoten sportpark Kleinhoven afgetrapt voor de kraker tegen DTS ’35 uit Ede. De wedstrijd stond vandaag onder leiding van de uitstekend fluitende referee Dion Boekhout. De vele aanwezige ouders, opa’s en oma’s en verdere familieleden en vrienden hebben een werkelijk zenuwslopend schouwspel gezien van twee teams die de eerste helft erg aan elkaar gewaagd waren. De Hoevelakense armada had zeker een aantal doelrijpe kansen, die helaas door de uitstekende keeper van DTS werden tegengehouden. En zoals het dan gaat, als aan de ene kant niet gescoord wordt dan vallen de doelpunten aan de andere kant. In dit geval niet de kant van Hoevelaken op.  De 1-0 en 2-0 vielen vrij snel na elkaar, maar gelukkig lieten de spelers van Hoevelaken zich niet gek maken en bleven lekker hun eigen spelletje spelen. Dat, zoals wel vaker dit seizoen, het eerste doelpunt van Hoevelaken uit een corner kwam mag geen verrassing meer zijn voor de trouwe supporters. De perfect genomen corner van Stijn Simon belandde uiteindelijk voor de voeten van Jan Jelle Faber en deze maakte net voor rust de zo dik verdiende aansluitingstreffer.

In de rust werden de nodige aanmoedigende woorden van de coach Jan Simon (Raymond Buijs was er niet bij i.v.m. de verdiende zonnige vakantie) prima opgepakt en in daden neergezet in de tweede helft van de wedstrijd. Elijah was werkelijk waar een regelrechte plaag voor de verdedigers van DTS. Dat na een paar minuten in de tweede helft de gelijkmaker werd gescoord door Elijah was een beloning voor zijn harde werken. De trouwe supporters kregen na de gelijkmaker een wedstrijd te zien die maar één winnaar verdiende en dat waren natuurlijk onze jongens. De 3-2 werd wederom door Elijah gemaakt en het thuispubliek ging uit zijn dak. Zou dit dan de uitschakeling van onze eerste concurrent betekenen? Bennekom is de tweede concurrent voor het kampioenschap. Het duurde even voordat het publiek opgelucht kon ademen, maar dan valt uiteindelijk ook de 4-2 van de voeten van Jan Jelle. Dat vanaf dat moment DTS niet meer wist wat het moest doen en de ruimtes steeds groter werden voor onze jongen was precies wat we wilden. Vele mooie combinaties leidden uiteindelijk naar een eindstand van 6-3. Elijah en Youri maakten uiteindelijk nog de 5-2 en 6-2 en net voor tijd mocht DTS nog een tegendoelpunt maken. Net voor het einde kreeg Sem een publiekswissel voor zijn uitstekende spel en getoonde strijd in het hart van de verdediging. Dik verdiend Sem. Het hele team vandaag bestaande uit Bram, Tygo, Sem, Stijn, Elijah, Jan Jelle en gastspelers Youp, Tom en Youri verdienen een dikke pluim.

Dat ondanks de drie afwezige teamgenoten dit team de overwinning heeft behaald kwam voort uit strijd en de durf om gewoon te blijven voetballen, maar vooral door het plezier wat ze hebben in het spelletje. Plezier is het belangrijkste en dat laten ze gelukkig elke week weer zien in de wedstrijden en de trainingen.

Volgende week 12 mei spelen onze jongens een uitwedstrijd bij DTS om 9.30 uur en op 19 mei de laatste wedstrijd thuis tegen de andere concurrent Bennekom JO10-2 om 8.45 uur. Ondanks dit vroege tijdstip zou het geweldig zijn als er zoveel mogelijk publiek bij deze laatste thuiswedstrijd aanwezig is om onze jongens (positief) aan te moedigen.

Wedstrijdverloop: 0-1 en 0-2 DTS ’35, 1-2 Jan Jelle, 2-2 Elijah, 3-2 Elijah, 4-2 Jan Jelle, 5-2 Elijah, 6-2 Youri, 6-3 DTS ‘35