Zure nederlaag sc Hoevelaken

Het is Hoevelaken niet gelukt om als tweede ploeg in deze competitie koploper Unicum een aantal verliespunten aan te smeren. In een goede wedstrijd, waarin het technisch vaardige Unicum het meeste balbezit heeft, maar waarin Hoevelaken uitstekend meevoetbalt, trekken de gastheren uiteindelijk aan het langste eind: 1-0.

Twee momenten in de tweede helft zijn uiteindelijk bepalend voor de uiteindelijke eindstand, die dus in Hoevelakens nadeel uitvalt. Het eerste moment is in de vijfde minuut na de thee. Na een goede aanval schiet Michel van de Bunt de bal hard op doel, waarna Rudy Baalman ter plekke is om de gekeerde bal tegen de touwen te schieten. Het tiental Hoevelakense supporters juicht al, maar op advies van de Lelystadse vlaggenist annuleert de scheidsrechter van dienst de treffer vanwege vermeend buitenspel.

Schutter Rudy Baalman juicht te vroeg. In de 50e minuut wordt zijn treffer geannuleerd vanwege vermeend buitenspel.

Een kwartier voor tijd is het definitieve bepalende moment van de wedstrijd. Pascal de Jong treedt handelend op bij een aanval van Unicum, maar waar de scheidsrechter soortgelijke intercepties gedurende de wedstrijd door laat gaan, wijst hij nu resoluut naar de stip. De discutabele strafschop wordt onberispelijk benut, waardoor Hoevelaken tegen een zure nederlaag oploopt.

Sjoerd Kloppenburg, die vorige week tegen VIOS Vaassen op een schitterende wijze de bal vanuit een strafschop stopte, is nu kansloos bij de discutabele strafschop van Cees Toet.

En het wordt nog erger, want in de slotfase lopen de Hoevelakense frustraties hier en daar iets te hoog op. Ewoud van de Brug ontvangt kort na elkaar twee keer een gele kaart en kan voor de tweede keer dit seizoen vroegtijdig inrukken. Een aderlating voor Hoevelaken, omdat de centrale verdediger tot aan de strafschop opnieuw een goede wedstrijd speelt.

Gezien de wedstrijd kunnen de mannen van Harry Oussoren met de borst vooruit van het veld stappen. Hoevelaken levert in Lelystad namelijk een puike wedstrijd af. Echter, door de wrange wijze waarop de nederlaag tot stand komt zijn het vooral hangende kopjes, die de catacomben ingaan. En dat valt te snappen.

Opstelling: Sjoerd Kloppenburg; Jeffrey Duijst, Ewoud van de Brug, Pascal de Jong, Jeffrey Huisman; Randy Gerritsen, Joost van den Heuvel, Michel van de Bunt; Ruud Kassenaar (65. Coen Bos), Rudy Baalman, Lex van Middelaar.

Treffer: 77. Cees Toet (str.sch) 1-0