• Is uw Razende Reporter bezig met een cryptische omschrijving van ‘’gewoon’’ een wedstrijddag, of……?

  Ingestuurd door: Jeffrey Forée

  De trouwe lezer zal aan een half woord genoeg hebben, maar toch licht ik de bovenstaande Kop nog even toe. Vandaag, zaterdagochtend 9 april , stond de JO15-1 voor een uiterste krachtmeting tegen de – virtuele- nummer 2 in hun poule FC Horst J015-1. Het team van Pascal en Matthijs voert, je zou het bijna vergeten, de ranglijst aan in deze poule; met een 3-tal teams hijgend in hun Rood-Witte nek. Bij een gunstig resultaat zou er een ‘’gaatje ‘’ geslagen kunnen worden, daar de directe concurrent (DVS 33) al vroeg in de ochtend met een puntendeling vanuit Zeewolde huiswaarts keerde naar Ermelo.

  Of het nu aan het weer lag, of aan de uitstekende prestaties van het team? Feit was dat uw Razende Reporter en zijn Co aangenaam verrast waren door de hoeveelheid ouders en familieleden, welke enthousiast het team aanmoedigden. Altijd prettig om te zien die ouder betrokkenheid.

  Het wedstrijdverslag dan, want daar draait het nu eenmaal om. Om 9.45 uur was daar de aftrap, onder leiding van een onopvallende en daardoor uitstekend fluitende scheidsrechter (waarvan Akte) op het uitstekend te bespelen hoofdveld. Moeder Natuur had voor een vochtig oppervlak gezorgd, wat de balsnelheid duidelijk ten goede kwam. Onze jongens hadden een licht overwicht gedurende de eerste helft, maar moesten uitermate alert zijn op de tegenstoten vanuit Horst. Kansjes waren er zeker, echter het vizier van onze jongens stond (nog niet) op scherp. Het vele lopen met de bal aan de voet en het daaropvolgend veelvuldige balververlies, maakte het er in den beginne ook zeker niet beter op.

  Vanuit een dode spelsituatie (lees: vrije trap vanaf de flank) was daar toch de dik verdiende voorsprong. Vanaf rechts werd de bal met veel gevoel in de 16 gebracht, alwaar Elijah Marais zijn - strak in de gel gemodelleerde kapsel- met veel gevoel tegen het leder plaatste en deze onhoudbaar voor de keeper in het mandje prikte. Wat was dit een heerlijk doelpunt en een terechte beloning voor het team. Waar het geloof in een succesvolle voorjaarscompetitie nu toch echt vorm begint te krijgen. Met deze 1-0 voorsprong werd ook de kleedkamer opgezocht; dat is gewoon een lekker gevoel.

  De focus houden, niet achterover leunen, brutaal op zoek blijven naar de 2-0, zomaar wat termen die mij te binnen schieten. Het team is overduidelijk gegroeid, zoveel was wel duidelijk de tweede helft.  De instelling en inzet waren ruimschoots aanwezig en ook het (combinatie) voetbal was prima verzorgd. Uit één van deze pracht combinaties kwam daar ook de 2-0 uit voort. Een hoge bal rond de 16 meter werd met de borst prachtig aangenomen (en tevens doodgelegd door Xavi van Meeteren), waardoor Luuk Buurman de bal in één keer op zijn pantoffel kon nemen en het net voor de tweede keer liet trillen. Wat een gekkenhuis, in en om het veld.

  FC Horst moest nu toch echt in de achtervolging en met nog vijf minuten te gaan viel daar, uit het niets, de niet verwachte 1-2. Onze uitstekend keepende Merlijn Forée was kansloos bij deze droge hoge knal. Billenknijpen in het veld en ook langs de kant,  kan ik u verklappen. Dat het eindsignaal dan toch eindelijk klonk was meer dan prettig. Uiteindelijk was deze zege meer dan verdiend, maar dat is altijd achteraf. Geluk dwing je uiteindelijk zelf af en dat is wat de J015-1 de laatste weken nadrukkelijk aan het doen is.

  De J015-1 doet goede zaken met deze overwinning en heeft een klein gaatje geslagen met de nummers 2 en 3. Volgende week gaat het team op bezoek bij de nummer 4 (SDVB)  en ook in Barneveld kunnen ze hun (kippen) borst weer nat maken. Met het enthousiasme, de instelling/inzet en het geloof. Tja, vult u het zelf maar aan.

  Wanneer de hoeveelheid ouders ook de route naar Barneveld weet te vinden en het team van Pascal en Matthijs hun ‘’ding’’ doen dan ?!?! Ja dan zou het team zomaar op zijn Paas best het tweede deel van deze competitie in kunnen gaan.

  Een sportieve groet van uw Razende Reporter & Co.