• Voor de tweede week op rij stapte Hoevelaken 2 van het veld af met het gevoel dat er meer in het vat zat dan wat er uitgehaald is. Vorige week een gelijkspel, afgelopen zaterdag een nederlaag. VVOP scoorde in Voorthuizen eenmaal vaker: 3-2.

Ingestuurd door: Hendrik-Jan Vonk

Op 5 november in de heenwedstrijd leed Hoevelaken 2 nog haar grootste nederlaag van het seizoen tegen VVOP 2 (6-0). Afgelopen zaterdag was het elftal van Bennie Boekhout veel meer in staat om er een gelijkopgaande wedstrijd van te maken.

Als de man van het scorebord op basis van de heenwedstrijd een drukke middag verwachtte dan kwam hij in de eerste helft bedrogen uit. Beide teams kwamen in het eerste half uur niet tot schoten op doel. Het was Hoevelaken 2 dat de overhand en het balbezit had, maar tot grote kansen leidde dit niet.

In het laatste kwartier voor rust creëerde VVOP 2 twee grote mogelijkheden: van dichtbij werd jammerlijk gemist en bij de andere kans lag de lat de openingstreffer in de weg.

Alles wat rood/wit deze middag een warm hart toedroeg was op basis van het laatste kwartier content dat de rust doelpuntloos werd bereikt.

Hoe anders was de tweede helft. Daarin werd maar liefst vijf keer gescoord.

Na een prachtige voorassist van Robin Elverding was het Ticho Schuiteman die Brian de Jongh een niet te missen kans bood. Laatstgenoemde faalde niet en zette de man van het scorebord in minuut 57 aan het werk.

Op basis van de eerste helft kon dit wel eens een golden goal zijn. Helaas bleek dat hier de wens de vader van de gedachten was. Tien minuten later moest Hoevelaken 2 een tegentreffer incasseren. Brian de Jongh viel na een duel en pakte de bal met de hand. De uitstekend leidende fluitsman van dienst oordeelde ook in deze situatie juist en kende de Voorthuizenaren een vrije bal toe. Deze werd vlijmscherp voorgegegeven en op prachtige wijze afgerond.

Toen niet veel later de 2-1 viel leek Hoevelaken 2 geknakt. Maar de rood/witte formatie bleek in staat om de rug te rechten en het kunststukje van VVOP te kunnen herhalen. Nu was het Robin Elverding die een vrije trap scherp indraaide, Calvin Broekhuis was in staat om de bal met het hoofd bij Mylan Hak te krijgen waarna laatstgenoemde koelbloedig afrondde.

Welke ploeg toen het momentum had is moeilijk te zeggen. Wel bleek dat Hoevelaken 2 op een positie staat die ook wel omschreven wordt als “de hoek waar de klappen vallen”. En een harde klap, zeg maar gerust Knock Out, moest in de laatste minuut geïncasseerd worden. Via een been belandde een prachtig afstandschot in het net.

Niet veel later floot de prima fluitende scheidsrechter af waarna het heel stil was in de kleedkamer. Hoevelaken 2 had wederom gestreden voor wat het waard is, maar trok niet voor de eerste keer dit seizoen aan het kortste eind.

Een compliment is wederom op zijn plaats, zeker ook voor Kristian Kerkhof en Jesse van de Ham die vanuit de O19 onderdeel uitmaakten van de wedstrijdselectie. Zeker Kristian kan terugkijken op een prima wedstrijd op een voor hem niet gebruikelijke positie tegen een zeer ervaren tegenstander die in Hoevelaken nog goed was voor een hattrick.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen nummer 3 Dinxperlo. Hopelijk is Vrouwe Fortuna ons dan een keer gunstig gestemd.