• Reglementen en vertrouwenscontactpersonen

   

  Sc Hoevelaken, een fijne vereniging voor iedereen!

  Sporten doe je voor je plezier. Bij sc Hoevelaken willen we ieder lid, vrijwilliger en bezoeker de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport en het bijbehorende verenigingsleven. Een vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht voetbalcapaciteiten en achtergrond. Wij willen een actieve, bruisende en sportieve vereniging zijn die op basis van goede ontwikkelingsmogelijkheden voor de leden herkend wordt als een aantrekkelijke club. Een club waar respect voor een ander en elkaar, materiaal en accommodatie hoog in het vaandel staan!

  Aan welke regels houden wij ons op de club?
  Het woord “regels” heeft vaak een negatieve lading. Toch hebben we bij Sportclub Hoevelaken regels opgesteld om een gezonde en veilige sportomgeving te waarborgen voor onze leden en bezoekers. Deze regels zijn omschreven in het reglement vertrouwenscommissie Sportclub Hoevelaken. Klik op de link om het reglement vertrouwenscommissie Sportclub Hoevelaken in te zien.

  Reglement vertrouwenscommissie sc Hoevelaken

   

  Naast deze algemene clubregels heeft Sportclub Hoevelaken specifiek de regels rondom alcohol en drugs beschreven. We willen een verantwoord en veilig beleid rondom alcohol waarborgen en daarnaast hanteren wij een zerotolerance beleid rondom drugs. Klik op de link om het alcohol en drugsbeleid Sportclub Hoevelaken in te zien.

  Alcohol- en drugsbeleid sc Hoevelaken

   

  Vertrouwenscontactpersonen

  Ondanks preventie, opgestelde (gedrags)regels en beleid kunnen er toch zaken zijn waar leden of andere betrokkenen van de club zich niet fijn bij voelen. Soms gebeuren er dingen waarmee je als lid niet graag te koop loopt, of die erg gevoelig liggen. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe hiermee om te gaan. Veelal kunnen deze onderwerpen heel goed worden besproken met een leider, coördinator, commissielid of bestuurslid. In een enkel geval blijkt deze stap toch te groot. In deze uitzonderingsgevallen zou een (onafhankelijk) vertrouwenspersoon de helpende hand kunnen bieden. Binnen Sportclub Hoevelaken hebben wij twee vertrouwenscontactpersonen.  Klik op de link voor meer informatie over onze vertrouwenscontactpersonen en lees wat zij voor u/jou kunnen betekenen!

  Vertrouwenscontactpersonen sc Hoevelaken

   

  VOG-verklaring

  Sc Hoevelaken vraagt een VOG-verklaring aan alle vrijwilligers die betrokken zijn bij het voetbal of ander vrijwilligerswerk. Wat is een VOG-verklaring? In Nederland wordt die al door tal van (sport)verenigingen, bedrijven en instanties gebruikt. VOG staat voor ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ en wordt ook wel een ‘Verklaring van Goed Gedrag’ genoemd. Het document wordt uitgegeven door de overheid en verklaart dat een persoon geen strafbare feiten heeft gepleegd die het uitoefenen van – in dit geval – een vrijwilligersfunctie bij een voetbalvereniging in de weg staat.